Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Vis en kids!

24 februari 2014 - 09:51  •  Angelique Hendriks  •  reacties

Vis en kids!

Alphen aan den Rijn -

Het begint al in het beginstadium, als je kleintje nog maar net in je buik rondzwemt en nog gevormd wordt. Vette vis bijvoorbeeld, supergezond voor jezelf maar helemaal voor die kleine. Vette vis is namelijk erg goed voor de aanmaak van de hersenen, er zitten veel omega-3 vetzuren in. Dus ben je zwanger, eet 2x per week een vet visje, zoals makreel, zalm of haring! Er zijn wel een paar dingen die je beter niet kan eten. Vacuümverpakte vis moet je laten staan, vanwege de listeriabacterie. Wij bij Sluizeman hebben overigens gerookte zalm die niet vacuümverpakt is, speciaal voor onze zwangere dames! Rauwe vis is niet aan te raden. Wilde paling is ook niet goed voor je, vanwege dioxine die er in kan zitten. Haring valt overigens niet onder rauwe vis, veel mensen denken dat. Maar haring wordt gerijpt in pekel. Kan je gerust eten dus.

Als je kleine eenmaal vast voedsel begint te eten, kan je al goed een scholfiletje of stukje kabeljauw stoven. Het is licht verteerbaar en eet makkelijk weg met een tandloos mondje! Ik maakte het zelf vaak klaar en vroor het dan in kleine porties in, lekker makkelijk. En 10x lekkerder dan zo’n potje! Een gestoomde makreel of stukje heetgerookte zalm vinden kinderen vaak ook erg lekker. Onze kinderen maken de juffen vaak jaloers als ze met overblijven weer een broodje heetgerookte zalm meekrijgen.

Dus 2x per week hoeft niet moeilijk te zijn, 1x als avondmaaltijd en 1x tussen de middag op brood en je bent er al. En een keer als snack een kibbelingetje gaat er bij alle kinderen volgens mij ook wel in, in plaats van frikandel met patat. Veel kinderen lusten ook gewoon haring, ik vind het altijd geweldig als je zo’n kleintje ervan ziet smullen! Bij Jack mogen de kids altijd gratis een haring proeven, gewoon omdat wij ervan genieten als kinderen de kans krijgen er mee op te groeien.

Vis zit boordevol vitamines, vitamine A, D, en B12, waar overigens veel mensen tegenwoordig een tekort aan hebben! Ook is het goed voor de lijn, veel kinderen hebben tegenwoordig al last van overgewicht. Wist u bijvoorbeeld dat veel magere vissoorten nog minder calorieën bevatten dan kip? Je moet dan uiteraard wel voor een magere bereiding kiezen, zoals grillen of roerbakken.

Ik hoop jullie gauw te zien met jullie kids!

Groetjes Angelique

P.S. In het voorjaar komt er trouwens een leuke opdracht aan voor alle haringhappende kids! Houd onze website www.visspecialistsluizeman.nl  en www.alphens.nl in de gaten!

 

Dit is Carlijn van Hoogstraten (dochter van de bekende tuinman Maarten van Hoogstraten) uit Leimuiden, ze is 3,5 jaar oud, en een echte kleine Haringprinses! Ze komt vaak met haar ouders langs om even een haring te happen! Gewoon lekker stoer aan de staart! Wat zal ze een slimme grote meid worden! 

Fotograaf: Josh Walet
Visspecialist Sluizeman.'
Visspecialist Sluizeman

Verkoop van vis en schelpdieren.