Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robbels - Arjan Griffioen

12 september 2014 - 22:00  •  Rob Buisman  •  reacties

Robbels - Arjan Griffioen

Alphen aan den Rijn -

'Geef mijn portie maar aan Fikkie...'
“Ik zat soms uren achter elkaar het internet af te struinen om leuke foto's te vinden en meestal lukte dat ook heel aardig. Die heb ik stuk voor stuk in die Facebook-groep neergezet, vaak nog met een stukje tekst erbij als ik er iets meer over kon vinden. Alleen heb ik ze nu allemaal weggehaald, om te voorkomen dat die wijsneus - en nee, ik noem geen namen; want voor je het weet wordt er in Alphen zomaar aangifte tegen je gedaan - me een groot proces aandoet. Het is eigenlijk tè bizar, als je er ook maar een seconde over nadenkt. Je wilt mensen graag een plezier doen met je speurwerk en je krijgt dus eigenlijk alleen maar gezeik over je heen. Geef mijn portie dan maar aan Fikkie. Ik zoek wel een andere hobby.”

'Nu maken ze er een grapje van...'
“Het is trouwens ook knap lullig voor Ludo, Linda en Adriaan; de beheerders van de groep. Want er zijn nog steeds genoeg enthousiastelingen die het ene na het andere plaatje in die FB-groep zetten. Nu maken ze er een grapje van en roepen ze: 'Bron: internet' of 'De Bron: Ridderhof'. Ik hoop alleen dat de beheerders daar geen problemen mee krijgen. Uiteindelijk zijn zij verantwoordelijk voor hun Facebook-pagina. En datzelfde gaat in feite ook op voor Oud Alphen. De makers van die website maken eveneens gebruik van openbaar materiaal, waarvan het niet 100 procent zeker is wie daar recht op heeft. Nou ja, dat is mijn pakkie an verder niet meer. Ik ga zo maar weer eens de hond van de buren uitlaten. Een stuk gezonder dan de hele dag naar dat scherm loeren.”

Jammer, maar helaas... Nog wel tijd voor een drankje?
"Altijd! Het loopt al tegen drieën toch? Dan lust ik wel een Tea Break. Vieux - maar dan wel echte Alphense Vieux - met een beetje Ice Tea, een paar ijsblokjes en een schijfje citroen."

Ga je dat digitale graafwerk echt niet missen?
"Tja, daar vraag je me wat. Het is misschien nog te vroeg om daar doordacht antwoord op te geven. Maar volgens mij vindt mijn lieve Kaat het helemaal niet erg dat ik nu wat meer tijd voor haar heb. En eerlijk? Ik geef haar geen ongelijk..."

Robbels worden elke vrijdag in cocktailbar De Neus - in het centrum van Alphen aan den Rijn -  opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval.

Fotograaf: Josh Walet