Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

De mening van Mell; Wiebel Kriebel

3 februari 2015 - 09:52  •  Sander Mell  •  reacties

De mening van Mell; Wiebel Kriebel

Alphen aan den Rijn -

Ik vraag een wissel aan en wordt afgelost. De koffie staat klaar op tafel. Iets oudere kids bevinden zich ook in deze hoek en dit is te merken. Opeens regent het blokken. Ik zie dat mijn kleine ontkomt aan deze bui. Verbaasd kijk ik om me heen. Wachtend op een paar woorden van afkeuring, een moeder-kind gesprek. Maar helemaal niets.

Een tafel voor me zit een stel. Ik schat ze eind twintig. Beiden kijken naar hun telefoon. De vrouw is druk in gesprek en typt zich rot. Het is blijkbaar belangrijk. De jongen checkt zijn facebook uit verveling. Je mag natuurlijk niets missen. Is het allemaal te snel gegaan dat ze niets meer te bespreken hebben samen? De sleur straalt ervan af.

Links van me zit een stel met een oudere vrouw aan tafel, ik gok de oma. De vrouw en de oma zijn druk in gesprek. De man kijkt zogenaamd op zijn telefoon maar het beeld is zwart. Hij blijft aandachtig kijken. Alsof er iemand zijn telefoon inkwam en het beeld op zwart is gezet. Hopend dat sensatie zich elk moment kan aanmelden. Hij veroert zich niet en zijn vrouw en de oma kunnen niet meekijken. Heb je zo'n hekel aan je schoonmoeder? Met zo'n slappe man naast zich snap ik dat zijn vrouw iemand meeneemt om te kletsen.

De tafel aan de andere kant spant de kroon. Er zit een grote man. Verzorgd. Hij is druk aan het typen. Naast hem zit een vrouw. De tafel ligt vol met jassen en schoentjes. Ze is getekend en moe. Ze kletst maar door, de man knikt af en toe, ogen gericht op zijn scherm. Hij lacht als koffie gebracht word, ze komt even op adem. De bediening is weg en zijn blik weer naar zijn scherm. Blijkbaar praat ze hem bij over de week van de kinderen maar zijn de berichten van zijn secetaresse leuker.

Als je een “kinderparadijs” begint, waarom bied je dan WIFI aan en promoot je dit op je site zodat ouders kunnen doorwerken als kinderen spelen? Je begint zo'n speelplaats toch voor kinderen? Promoot interactie tussen ouders en kind, promoot interactie tussen stellen die  tegenwoordig 'ik houd van je' laten zien door een 'vind ik leuk'. Triest om te zien dat de telefoon prioriteit heeft.

De blokken zijn inmiddels geland allemaal. Mijn kleine meid gaat voor de vijftigste keer met een glimlach van de glijbaan. Ik loop weer naar de speelbak toe, de koffie laat ik staan voor wat het is. Geen telefoon of bericht wint het van haar smile. Zouden die slappe zakken dat ook maar beseffen.

Wiebel Biebel & ZegerPlaza.'
Wiebel Biebel & ZegerPlaza

Spelen, recreëren en feesten bij de Zegersloot.