Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

De vraag waar het om gaat: is het een mannenbak?

30 november 2015 - 15:34  •  David van de Moosdijk  •  reacties

De vraag waar het om gaat: is het een mannenbak?

Alphen aan den Rijn -

De nieuwe generatie MINI is wel van een ander kaliber geworden hoor, lieve mensen! Ik mocht bij de introductie in maart 2014 als een van de eerste ervaren hoe dit nieuwe product met een volledig nieuw ontwikkeld platform aanvoelde. Wat een beleving en wat een verschil! Wat dit voor mij persoonlijk kracht bij zette was dat BMW besloten had de strategie voor ontwikkeling van platforms aan te passen. Het platform waar de nieuwe BMW 1- en 2-serie evenals de nieuwe BMW X1 op gebouwd zouden worden, werd voor het eerst geïntroduceerd met de komst van deze nieuwe MINI. Intern was iedereen flabbergasted. Wat een waanzinnig sturende auto. Een grijns op je gezicht elke keer als je hem even uitdaagt. Tja, ik doe dit al een tijdje en heb met veel mooi spul ervaring op mogen doen, dus ik wilde het eerst wel eens zelf ervaren. Hoe subjectief mijn verhaal ook mag zijn. Ik was echt oprecht verbaasd over de beleving die deze auto mij gaf. Go kart feeling, maar dan in een veel volwassenere vorm!  

Maar goed, daar gaan we weer. Ik heb een gezin met drie kinderen. Uhm... dat gaat inderdaad niet passen in een MINI 3-deurs en ook niet in een 5-deurs. De berichten gingen al de ronde binnen de gelederen. De Clubman is waanzin! Net zo breed als een BMW 5-serie en net zo lang als een BMW 1-serie. Een uitstraling die vele malen mannelijker en volwassener is dan we gewend zijn en toch helemaal MINI. Hmm. Klonk goed, maar ook hiervoor geldt: eerst ervaren, dan geloven.

Afgelopen oktober mocht ik de nieuwe MINI Clubman uitgebreid ervaren in Stockholm. Wat een mooi land is dat toch by the way. Niet om te wonen hoor. Je moet wel echt heel veel van jezelf en je naasten houden, of heel erg uit zijn op groot grondbezit voor weinig geld, nog los van het feit dat je wel een hele goede jas moet aanschaffen, maar gelukkig lopen er voldoende schapen rond. Hoe dan ook, om doorheen te rijden: wonderschoon! Mooie weidse landschappen, de rust die het uitademt, de authentieke zweedse woningen en de mooie natuur.
De ontvangst was in een oude brandweerkazerne die van binnen was ingericht met de nieuwe look en feel van MINI. Mannen met baarden een authentieke stijl met veel serieuze eigentijdse beelden. Deze nieuwe uitstraling sprak meteen tot de verbeelding. Een volwassen merk met serieuze producten voor een authentieke en eigentijdse doelgroep. Het gaat om de Essentials. De kern van het verhaal. De basis van hetgeen we over spraken was goed. De nieuwe MINI Clubman. Ok, ik was onder de indruk, maar ik had al meer van deze brainwash sessie meegemaakt. Kunnen ze goed hoor die Duitsers.
Laat me nu maar een potje sturen. Eens kijken wat dit beestje nu eigenlijk echt in zich heeft. En als ik dan toch op pad ben, gelijk maar eens kijken of mijn gezin erin past. Wie weet is het wel wat voor mij?! Ok de omstandigheden waren ook wel heel goed. Zonnetje erop, mooi landschap, perfecte route, volle maag en Zweedse dames die op elke hoek van de straat met een bordje in stijl en een brede glimlach je de weg wijzen, alsof het meest geavanceerde multimedia systeem wat er te koop is in de automotive sector, niet de weg kan wijzen…. Blijft bijzonder degelijk dat Duitse volk. WMartijn reed, ik zat ernaast. Wat een afwerking, wat een brede auto en wat een bijzonder premium gevoel kreeg ik. Stoelen minstens zo fijn als de sportstoelen in een BMW. Messcherp stuurgedrag en daar komt ie… ruimte voor twee kinderstoeltjes en een fatsoenlijke zitplaats tussenin voor mijn oudste dochter. Check!

Nu komt de vraag waar het allemaal om gaat. Is het een mannenbak? Heeft hij testosteron verhogende elementen. Ik voelde me in elk geval behoorlijk het mannetje. Hij is breed! Nogmaals, ik ben niet subjectief, maar een Audi A3 en een VW golf is gemeengoed geworden. Zijn ze onderscheidend en premium? Een A-klasse. Gave auto! Maar vooral als er een blonde honing in rijdt. Niet bepaald een mannenbak vind ik en als we het over ruimte hebben... Ik denk dat we hier een topper te pakken hebben. Prijs goed, CO2-uitstoot goed, look & feel goed. Rijbeleving en emotie, waanzin! Martijn, dit moeten we delen. De enige manier om dit objectief te kunnen brengen is als mensen het zelf ervaren...

Met vriendelijke groet, 

David van de Moosdijk

Fotograaf: Josh Walet