Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Kapperspraatjes bij Trafficlight Hairfashion

4 april 2016 - 12:57  •  Githe van Leeuwen - Opdam  •  reacties

Kapperspraatjes bij Trafficlight Hairfashion

Alphen aan den Rijn -

Omdat het bloggen voor diverse sites zo lekker gaat laat ik binnenkort profielfoto’s maken bij Doris Fotografie in Alphen aan den Rijn. Een flink stuk van mijn haar af, zodat het niet steeds bijna vanzelf in een makkelijke saaie staart zit, was het plan. En natuurlijk een fris nieuw kleurtje want de lente is inmiddels gearriveerd en ik ga bijna op vakantie. Wat dat laatste ermee te maken heeft heb ik nooit begrepen, alsof je anders wel onverzorgd rond wilt lopen, maar toch voelt het zo. Sterker nog, ik heb zelfs een speciaal shopochtendje gepland voor de vakantie, maar goed... De kapper dus...

Ondanks dat ik het betitel als ochtendje voor mezelf was mijn zoontje van 4 maanden gezellig mee. Wat een voorbeeldig kind is dat toch (tot nu toe). Een soort handtas die je overal mee naartoe neemt, ergens neerzet en later weer oppikt. De meiden van de salon konden het wel waarderen dat hij mee was. Tussen het druk oefenen van kleurtjes op een pop en de vele praatjes met elkaar en de klanten door kwamen ze hem allemaal even bewonderen, en ja, hij is inderdaad een enorm flinke bink beaam ik steeds weer lachend.

Het meisje dat me hielp was nieuw sinds een paar maanden. Ze had een leuke leerzame klus aan me die ochtend, want na voorheen in een herensalon in het centrum gewerkt te hebben is dit wel even wat anders. Een lief bedeesd meisje die niet snel de oren van je hoofd zal kletsen, en laat dat nou net goed uitkomen, want ik vind dat getut aan mijn haar in alle rust wel lekker. Waar moet je het anders de hele tijd over hebben? Om me heen hoor ik de meest uiteenlopende verhalen.

Ik weet nu dan ook precies hoe de verbouwde badkamer van de mevrouw naast me er uit ziet, terwijl ik de beste mevrouw niet eens ken. Verhalen over zieke familieleden, inclusief alle details, waar je toch eigenlijk niet op zit te wachten. Verjaardagen van medewerkers. En natuurlijk niet te missen het televisieoptreden van eigenaresse Janette bij ‘Eigen Huis & Tuin’, wat waarschijnlijk voor de zoveelste keer verteld wordt. Leuk om te bedenken dat iedereen waarschijnlijk zegt ‘ik kijk het anders nooit, maar zapte er toevallig langs’, yeah right. Tel er nog een kort praatje over het weer en de kleur van het stoplicht bij de voordeur bij op en de ochtend is weer gevuld.

Volgende keer misschien wat onderwerpen bedenken voor vertrek, of de kleine weer mee die dan waarschijnlijk vrolijk rondkruipt en voor genoeg avontuur zal zorgen.

Tot volgende week!

Fotograaf: Josh Walet