Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Eerste zwemles

29 februari 2016 - 14:18  •  Githe van Leeuwen - Opdam  •  reacties

Eerste zwemles

Alphen aan den Rijn -

Zijn eerste les had hij helaas meteen gemist doordat hij, net als de rest van Alphen, ziek was. Maar de week daarna konden we dan echt beginnen. Ja inderdaad, WE konden beginnen. Ik bofte namelijk, want de eerste keer mag er een ouder meezwemmen, wat natuurljk voor mijn zoontje wel erg fijn was. De tweede les mag je als ouder nog meekijken en daarna word je dringend verzocht je gezicht niet meer te laten zien. Over de preciese procedure van brengen en halen, waar je wel en niet mag lopen, worden de nieuwe ouders ingelicht in een kantoortje.

Ik had voor de eerste les mijn bikini ver achter uit de kast getrokken. Nou, ben ik normaal al geen Doutzen Kroes maar 3 maanden na een bevalling ziet een vrouwenlichaam er nou eenmaal niet op z’n best uit. Tenzij je toevallig natuurlijk net wel Doutzen Kroes zelf bent. Dus daar zat ik, tussen alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s die allemaal voor de tweede les mee kwamen kijken. Een klasgenootje van mijn zoon bleek in zijn groepje te zitten, hartstikke fijn want daardoor voelt hij zich vast wat meer op zijn gemak. Dat betekent meteen ook dat de complete famlie van dit jongetje mij meteen in mijn bikini heeft kunnen bewonderen, een unieke mogelijkheid.

De les wordt gegeven door meester Ardy, die op mij een 'no nonsense' indruk maakt. Hij trekt al de aandacht voordat de les begonnen is, druk gebarend, pratend en grappen makend. Mijn zoon vindt het allemaal prima en start braaf mee, terwijl ik vol verbazing in mijn bikini aan de kant wacht. Ik twijfel of dit niet het verkeerde groepje is, er wordt behoorlijk hoog ingestoken. Ze gaan zelfs even met hun zwemvestjes een 'duik' nemen in het diepe bad, waar ik toch maar even lekker bij ben gesprongen. Als mijn zoon het even te spannend vindt is meester Ardy duidelijk in wat hij verwacht; geen tranen en gewoon proberen, desnoods met hem samen. Ik ben onder de indruk en vraag me af of deze methode aan zal slaan bij mijn gevoelige mannetje.

Als ik mijn zoon s avonds vraag hoe hij zijn eerste zwemles vond is hij erg enthousiast en trots. En meester Ardy, die is toch vooral zó ontzettend grappig... Op naar de volgende 60 lessen!

Fotograaf: Josh Walet
De Thermen2.'
De Thermen2

Zwembad De Hoorn Zwembad AquaRijn