Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Schoolverkeer Kerk & Zanen

21 maart 2016 - 11:36  •  Githe van Leeuwen - Opdam  •  reacties

Schoolverkeer Kerk & Zanen

Alphen aan den Rijn - Iedere schooldag rijd ik met drie kinderen in de auto richting het Vianova om onze oudste zoon naar school te brengen. Enkele dagen in de week voeg ik daar vervolgens nog een ritje naar peuterstart bij de Oude Wereld aan toe. De planning is om dit, zodra het mooier weer wordt, weer met de bakfiets te doen, maar voor nu neem ik de kleinste liever nog lekker warm in de auto mee.

Natuurlijk is het altijd even een spitsmomentje die ochtend. Ik prijs me dan ook gelukkig dat het bij ons meestal redelijk soepel verloopt. Ook het ritje naar de Vroonhoevelaan kent meestal geen bijzonderheden. Alle verkeersdrempels op de Zuiderkeerkring, het overige verkeer dat om ons heen zijn weg vindt en het zoeken van een parkeerplekje kunnen we inmiddels dromen. Dit klinkt allemaal erg gemoedelijk, maar waarom is het dan toch dat ik me eens in de zoveel tijd behoorlijk op kan winden tijdens het vijf minuten durende ritje naar school?

Vorige week was het weer eens zover, een ware gevoelloze verkeersterrorist kruiste mijn pad. Onverwachts uit een zijstraatje van de Zuiderkeerkring scheurde hij in zijn zilvergrijze volkswagen snel voor mijn auto, waar ik al bijna het gevoel kreeg dat hij de zijflank inramde. Om zich vervolgens al bumperklevend achter de auto voor hem te voegen. Het liefst scheurde hij er voorbij, ruimte was er echter niet aangezien er ook nog een taxibusje op de weg geparkeerd stond. Inmiddels enkele fietsers de stuipen op het lijf gejaagd, zag hij even later toch een gaatje en schoot er voorbij, zodat hij met piepende banden de rotonde op de Amerikalaan kon nemen, waar het in de nabije omgeving van drie basisscholen erg druk is rond 8.20 uur. En ik kon alleen maar denken; waarom? Wat kan er zo belangrijk zijn dat je je zo gedraagd in het verkeer? Ben je in alle haast soms je hersens thuis vergeten? Hoe kun je het leven van talloze onschuldige kinderen en hun ouders/verzorgers zo op het spel zetten?

Dit keer liep het goed af, maar ik hoop toch echt dat iedereen zich zo goed en bewust gedraagd zoals ik de meeste ouders zie doen, zodat ook wij straks veilig op de bakfiets naar school kunnen.

Tot volgende week!

Fotograaf: Josh Walet