Politiek - ChristenUnie

« Vorige - Volgende »

ChristenUnie wil voedselverspilling aanpakken

3 maart 2018 - 14:43  •  Caroline Blom  •  reacties

ChristenUnie wil voedselverspilling aanpakken

Alphen aan den Rijn - Vanmiddag heeft Carla Dik met eigen ogen kunnen zien hoe deze innovatie leidt tot minder weggooien van goed eten en drinken en bovendien mensen met een smalle beurs de kans biedt op voldoende en lekker eten.

Voorkomen van voedselverspilling
Ondernemer Edwin ten Brink verzorgde een rondleiding in zijn winkel. Aansluitend was er bij de Jumbo een panelbijeenkomst georganiseerd over het thema ‘voorkomen van voedselverspilling’. Naast Carla en Edwin namen daar ook Sven Thorissen en Lucien Snijders namens Foodloop aan deel. Machiel van der Schoot was erbij als innovator en kenner van diverse initiatieven op dit gebied. Hij  werd vergezeld door Jasper den Neijsel, ontwikkelaar van software voor Foodloop. Patricia Hoogstraten, Vakcentrum, kwam op voor de belangen van MKB supermarkten.

Doneren beter regelen
Uit het gesprek kwam naar voren dat voedselverspilling in de gehele (logistieke) keten aangepakt moet worden. Doneren van overgebleven goederen door supermarkten aan bijvoorbeeld de Voedselbank of Foodloop zouden beter geregeld willen zien. Nu is dat nog omgeven met regels die voor sommigen onlogisch en onbegrijpelijk zijn. Sommigen waren van mening dat passende wet- en regelgeving door de overheid daarvoor de geëigende manier zijn. Anderen zagen meer in een convenant dat via zelfregulering tot stand moet komen.

 

Fotograaf: ChristenUnie
ChristenUnie.'
ChristenUnie

Politieke partij