Nieuws

« Vorige - Volgende »

Rabobanken Groene Hart Noord & Rijnstreek fuseren

1 juli 2014 - 15:03  •  Rabobank  •  reacties

Rabobanken Groene Hart Noord & Rijnstreek fuseren

Alphen aan den Rijn -

Eén sterke bank, betrokken en dichtbij
Aad Smit, directievoorzitter Rabobank Groene Hart Noord: ‘Wij zijn verheugd dat de intentie tot fusie nu formeel is vastgelegd. ‘Als Rabobank spelen we in op de snel veranderende wereld om ons heen. Voor sommige diensten maakt de klant het liefst gebruik van Internet of mobiel; daarom breiden we onze dienstverlening via Internet en mobiel fors uit. Dit heeft impact op de inrichting van onze organisatie. Daarnaast blijft de dienstverlening via onze kantoren belangrijk. De fusiebank zal werken vanuit kantoren in Roelofarendsveen, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. 

Heidi van Woudenberg, directievoorzitter Rabobank Rijnstreek vult daarop aan: "Deze fusie is belangrijk, want zo blijven we ook in de toekomst een gezonde en sterke bank mét voldoende expertise en kennis in huis. Zo kunnen we onze klanten hoogwaardig advies geven op momenten die er voor de klant toe doen. Voor particuliere klanten bijvoorbeeld bij het kopen en financieren van een woning, en voor zakelijke klanten bijvoorbeeld bij groeiplannen, innovatie of internationalisering.

Belangrijk blijft ook onze betrokkenheid bij de lokale samenleving. We zijn betrokken bij een groot aantal projecten en activiteiten die de maatschappij en de lokale economie op duurzame wijze versterken. We zijn ons ervan bewust dat juist deze lokale betrokkenheid door klanten gewaardeerd wordt. Dit blijft ook in de toekomst hoog in het vaandel staan." 

Definitief besluit verwacht in maart 2015
Het voornemen is om op 1 juni 2015 de nieuwe bank te vormen. De ledenraden van beide banken hebben een belangrijke rol in het fusieproces. Uiteindelijk beslissen de ledenraden in maart 2015 definitief over de fusie.

Foto v.l.n.r.: Meindert Kooistra (Raad van Commissarissen),Heidi van Woudenberg, Aad Smit en Chris Hoogendoorn (Raad van Commissarissen)

Fotograaf: Josh Walet