Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bouw van woningen aan Thorbeckeplein is gestart

18 maart 2015 - 10:25  •  wonenCentraal  •  reacties

Bouw van woningen aan Thorbeckeplein is gestart

Alphen aan den Rijn -

In het nieuwe Thorbeckegebouw komen 66 moderne driekamerwoningen met onder andere uitzicht op het nieuwe haventje en Thorbeckeplein. De woningen zijn lekker ruim: de grootte varieert van 79 tot 97m2. Alle woningen hebben een eigentijdse keukeninrichting, badkamer en toilet. De nieuwe woningen staan straks in het vernieuwde centrum dichtbij winkels en het openbaar vervoer. De woningen worden in juni 2016 opgeleverd.

Sociale verhuur
WonenCentraal biedt mensen met een laag inkomen een thuis in Alphen aan den Rijn. Normaal gesproken zouden deze nieuwe woningen minimaal € 900,- per maand kosten. WonenCentraal verhuurt de woningen echter sociaal en niet commercieel. De maandelijkse huur van de woningen ligt daarom tussen de €524, - en de €710, -.

Nog twee nieuwbouwprojecten
WonenCentraal bouwt in het plangebied Lage Zijde nog 129 sociale huurwoningen. WonenCentraal start in mei met de bouw van de eerste 79 woningen op de plek van de voormalige Emmaschool. Zodra deze woningen klaar zijn, verhuizen de huurders met een vast huurcontract uit de Nachtegaalstraat en Leeuwerikstraat naar de nieuwbouw. Vervolgens worden die woningen gesloopt en start in 2017 de bouw van de resterende 50 woningen.

Daarnaast gaat wonenCentraal in het Stationsgebied, waar vroeger hotel Toor stond, nog eens 145 nieuwe sociale woningen verhuren. Ook de nieuwbouw van deze woningen start in mei dit jaar.

Wonen in het Thorbeckegebouw. Een goed idee?
Inschrijven voor de nieuwe woningen in het Thorbeckegebouw kan nog niet. Dat kan een half jaar voor de oplevering van de woningen. Herhuisvesters uit de Nachtegaalstraat en de Leeuwerikstraat mogen als eerste een woning uitkiezen. Daarna hebben overige huurders van wonenCentraal voorrang. Alle informatie over de woningen en de huurvoorwaarden zijn te vinden op: www.wonencentraal.nl/nieuwbouw. Daar kunnen geïnteresseerden zich ook abonneren op het gratis nieuwbouwjournaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Fotograaf: Josh Walet
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.