Nieuws

« Vorige - Volgende »

Selma Noort exposeert beeldend werk in Parkvilla

24 januari 2019 - 14:46  •  José van der Pijl  •  reacties

Selma Noort exposeert beeldend werk in Parkvilla

Alphen aan den Rijn - Selma Noort is geboren en getogen in Leiden maar woont sinds enkele jaren in Alphen aan den Rijn. Zij is in de eerste plaats bekend van haar jeugdboeken en de indrukwekkende lijst publicaties die zij op haar naam heeft staan, waaronder bekroonde en vertaalde titels.

Selma schreef zich, na lange tijd niet te hebben getekend, 25 jaar geleden in voor een van de cursussen van het toenmalige Expressie 70 (nu Parkvilla). Sindsdien is zij blijven tekenen (portret/model), en ook begonnen met schilderen. Zij heeft een uitgesproken voorkeur voor sterk gestileerd, soms bijna grafisch werk. Het gebruik van kleur is voor haar essentieel. Op groot doek werkt ze met olieverf, maar portretten maakt zij graag met potlood. Haar schilderijen zijn figuratief, verhalend en liefdevol, ironisch en soms ietwat tragisch.

Meer informatie over het werk van Selma: www.selmanoort-art.nl.

De expositie is te zien op cursusdagen en tijdens filmvoorstellingen: van maandag tot en met vrijdag 09.00 - 16.00 uur en 19.00 - 22.30 uur en zaterdag  19.00 - 22.30 uur (onder voorbehoud van programmawijzigingen)

Fotograaf: PR Parkvilla
Parkvilla.'
Parkvilla

Pak het podium in het theater!