Nieuws

« Vorige - Volgende »

Inschrijving Heel Alphen wandelt start vandaag

1 februari 2015 - 08:14  •  reacties

Inschrijving Heel Alphen wandelt start vandaag

Alphen aan den Rijn -

Dus werden de handen ineengeslagen en de mogelijkheden bekeken om de avondvierdaagse nieuw leven in te blazen. Na overleg met gemeente en politie bleek dat deze instanties bereid waren hun medewerking te verlenen en kon het team verder aan de slag. Onder de noemer “Heel Alphen wandelt” werd de datum geprikt. Dat werd de week van 18 tot en met 21 mei. Op deze dagen kunnen kinderen en volwassenen ’s avonds leuke routes lopen over een parcours van 5 of 10 kilometer. De routes zijn inmiddels uitgezet en er is een plan opgemaakt om de veiligheid van de lopers te waarborgen.

Nu komt het er op aan de wandelaars te trekken. Daartoe zijn inmiddels alle scholen van de hele gemeente benadert. Veel scholen hebben al enthousiast gereageerd. Daarnaast is er een website www.heelalphenwandelt.nl waar iedereen die van wandelen door de omgeving van Alphen houdt, zich kan inschrijven. De inschrijvingen starten zondag 1 februari.

Volgens de leden van het comité moet de avondvierdaagse een nieuwe leuke traditie worden. Elke dag wordt gestart vanaf het theater Castellum, waar ook elke avond geëindigd wordt. Voor onderweg worden sponsors gezocht die de lopers kunnen voorzien van een gezonde snack en/of wat te drinken. De bedoeling is om een feestje te maken van de laatste avond met een grootste intocht en daarna natuurlijk het overhandigen van de medailles. 

Fotograaf: Josh Walet