Nieuws

« Vorige - Volgende »

Activiteiten voor kinderen tijdens Archeologiedagen

11 oktober 2016 - 15:37  •  reacties

Activiteiten voor kinderen tijdens Archeologiedagen

Alphen aan den Rijn - Archeologiehuis Zuid-Holland verzorgt in samenwerking met AWN (Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie) verschillende activiteiten. Zo kunnen de kinderen op zaterdag 15 en zondag 16 oktober met een metaaldetector op zoek naar eeuwenoude voorwerpen in de grond. Daarna kunnen ze kijken wat er na een vondst met hun voorwerp gebeurt, zoals het schoonmaken, determineren en restaureren.

Dit weekend kunnen de kinderen ook onderzoeken wat er in een mysterieuze schatkist zit door middel van een 'real life game', een variant op de bekende 'escape rooms'. Wanneer alle puzzels goed worden opgelost, kan de mysterieuze schatkist open en kunnen ze het geheim achter de schatkist ontdekken. 

Archeologiehuis 
Naast de vele activiteiten is er veel moois te zien in het Archeologiehuis. Erg spectaculair is het massagraf uit Wassenaar, een Romeinse mijlpaal uit Rijswijk of de Romeinse duikers (voor watermanagement) uit Bernisse. Daarnaast is er een speciale tentoonstelling gewijd aan de vondst van een Romeins fort en zes Romeinse schepen uit Zwammerdam. 

Het Archeologiehuis Zuid-Holland in Alphen aan den Rijn herbergt archeologische vondsten uit de provincie Zuid-Holland en presenteert deze met behulp van maquettes, reconstructies, doe-tafels en audiovisuele presentaties.

Fotograaf: Josh Walet
Archeon.'
Archeon

In het Archeon beleef je zelf de geschiedenis.