Nieuws

« Vorige - Volgende »

Muziek op Schoot cursussen zijn van start gegaan

26 mei 2017 - 12:26  •  reacties

Muziek op Schoot cursussen zijn van start gegaan

Alphen aan den Rijn - In de cursus komen ouders en kinderen met verschillende aspecten in aanraking door middel van muziek. Zo worden met muziek alle ontwikkelingsgebieden aangesproken en worden de grote en fijne motoriek, de woordenschat, de spraak, het denkvermogen, de concentratie, het beheersen, het muzikaal geheugen en de zintuigen onder andere gestimuleerd.

Zo gaan we dansen, spelen, zingen, bewegen, verstoppen, omvalliedjes doen, voelen, luisteren en spelen op de stokjes, met de belletjes, klokjes, sambaballen en nog veel meer. Belangrijk is het versterken van de band tussen ouder en kind. Met muziek leer je spelenderwijs.

In de cursus wordt gespeeld op (geschikte) muziekinstrumenten, allerlei (spel-) materialen en zingen we heel veel liedjes. Deze liedjes kunnen voor de dagelijkse thuissituatie een goed hulpmiddel zijn om situaties spelenderwijs om te buigen.

Aan het einde van elke les ontvangen de ouders de liedjes op papier om thuis verder mee aan de slag te gaan.

De Muziek op Schoot cursussen duren in mei totaal 8 weken en vinden plaats in Wijkcentrum Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn. Deze worden gegeven door een gediplomeerd Muziek op Schoot docente.

Inschrijven kan via:
De website: www.muziekwijs.jimdo.com
E-mail: InfoMuziekwijs@gmail.com

Meer informatie is te vinden op: www.muziekmethetjongekind.nl 

Fotograaf: Josh Walet