Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bijeenkomst voor vragen over opvang vluchtelingen

14 oktober 2015 - 08:58  •  reacties

Bijeenkomst voor vragen over opvang vluchtelingen

Alphen aan den Rijn -

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) heeft aan de gemeente het verzoek gedaan om medewerking te verlenen aan het in gebruik nemen van de Penitentiaire Inrichting aan de Eikenlaan voor noodopvang. De noodopvang is voor maximaal 1.140 asielzoekers voor een termijn van maximaal een half jaar. De omwonenden en de bedrijven in de omgeving zijn dinsdag 13 oktober 2015 per brief geïnformeerd. 

Het college heeft hier positief op gereageerd en vraagt donderdag 15 oktober 2015 aan de gemeenteraad om medewerking te verlenen aan het verzoek van het COA en zich daarover uit te spreken.

Bijeenkomst
De gemeente kan zich voorstellen dat deze informatie veel vragen oproept bij de directe omgeving van de gevangenis. Daarom organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst op donderdag 15 oktober tussen 17.00 en 18.30 uur in het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn.

Tijdens deze bijeenkomst zijn vertegenwoordigers van het COA, de Penitentiaire Inrichting, de politie en de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden.

Definitief geen Rijnzate
Het COA heeft laten weten geen gebruik te zullen maken van voormalig verzorgingstehuis Rijnzate voor de opvang van asielzoekers. Dit betekent dat Rijnzate definitief vervalt als locatie voor opvang van vluchtelingen.

 

Fotograaf: Josh Walet