Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gnephoek wordt opnieuw geasfalteerd

12 oktober 2011 - 12:21  •  reacties

Gnephoek wordt opnieuw geasfalteerd

Alphen aan den Rijn -

De werkzaamheden starten al op 17 oktober, duren twaalf dagen, maar slechts drie dagen is de weg ook daadwerkelijk afgesloten. Op die dagen rijden pendelbussen tussen Alphen en Koudekerk.

De Hoorn is deze hele week in beide richtingen afgesloten. Komende vrijdagavond wordt de Hoorn definitief opengesteld voor al het wegverkeer. Dan zijn de wekenlange werkzaamheden tussen vogelpark Avifauna en de Albert Schweitzerbrug afgerond. De gemeente Alphen heeft omleidingsborden langs de route geplaatst. Automobilisten moeten dan omrijden via de Van Foreestlaan, Prinses Margrietlaan, Prinses Irenelaan en Prins Bernhardlaan.

Sinds maandag zijn er ook rijstroken op de President Kennedylaan afgesloten. Het asfalt van de Kennedylaan tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel en Planetensingel wordt verwijderd. Het gaat in eerste instantie om de zijde aan de Polluxstraat. Het doorgaande verkeer wordt over één rijstrook geleid in beide richtingen. Omdat de rijstroken zijn versmald, wordt de snelheid teruggebracht naar dertig kilometer per uur. Wethouder Kees van Velzen vermoedt dat de werkzaamheden geen nadelige gevolgen hebben voor de verkeersdrukte.

Fotograaf: Josh Walet