Nieuws

« Vorige - Volgende »

Visie van De Thermen2 op zwemmen binnen Alphen

14 maart 2016 - 10:54  •  reacties

Visie van De Thermen2 op zwemmen binnen Alphen

Alphen aan den Rijn -

Het zwemmen begint voor baby's vanaf een week of zes. De peuters gaan al een beetje richting het echte zwemmen. Daarna is het voor de meeste kinderen tijd voor zwemlessen. "Ik vind dat zo raar. Zwemmen is gewoon een sport. Als je op voetbal gaat, noem je dat toch ook geen 'les'? Je gaat dus gewoon op de sport zwemmen! Het mooie van deze tak van sport is dat je dat je hele leven kunt blijven doen."

Net als bij alle sporten zijn er 'verborgen' doelen. Dat is bij zwemmen niet anders. Waterpolo en synchroonzwemmen zijn voorbeelden waarbij je alleen als team voor de hoofdprijs kunt gaan. Allemaal op je eigen niveau, want niet iedereen is een topsporter. Het belangrijkste is natuurlijk om lekker voor je plezier te sporten.

Het mooie van zwemmen is dat je niet bij een zwemclub hoeft. Je kunt altijd bij de zwembaden terecht. "Dat is nou het mooie van de zwemsport. Je hoeft je nergens bij aan te sluiten! En dus kun je zwemmen in hetzelfde rijtje als voetballen en fietsen plaatsen."

Hoewel het wedstrijdbad AquaRijn en het recreatiebad De Hoorn heel verschillend zijn ingericht, wordt in beide baden zwemles gegeven aan beginnende sporters. Vooral aan kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ook aan jongeren zonder diploma en aan ouderen die in hun jeugd niet hebben leren zwemmen.

Daarnaast zijn er aquasporten om lekker te – blijven – bewegen. "Als we alle mensen in beweging willen krijgen, moeten er ook andere activiteiten worden opgestart waar het zwembad bij betrokken is, want bewegen is meer dan alleen zwemmen", zegt Pielstroom.

Het is zorgwekkend dat iets als schoolzwemmen is afgeschaft. Als het aan Pielstroom ligt, gaat dat in Alphen aan den Rijn op termijn veranderen. "Goed leren zwemmen is belangrijk want we wonen in een waterrijke gemeente." Vooralsnog kun je in AquaRijn en De Hoorn particuliere lessen volgen. Daarnaast is het gewoon gezellig in de zwembaden: "Water is het allerleukste speelgoed wat er is. Een heel leven lang!"

Sinds 1 januari is het beheer van beide Alphense zwembaden – AquaRijn en De Hoorn – in handen van de nieuwe exploitant De Thermen 2. Nieuws is te vinden op facebook dethermen2. Informatie over leszwemmen is te vinden op www.dethermen2.nl. 

Fotograaf: Josh Walet
De Thermen2.'
De Thermen2

Zwembad De Hoorn Zwembad AquaRijn