Nieuws

« Vorige - Volgende »

Zonneweide op braakliggend terrein bij de hefbrug

25 augustus 2017 - 17:12  •  reacties

Zonneweide op braakliggend terrein bij de hefbrug

Alphen aan den Rijn - In het Doorbraakplan Duurzaamheid van de Alphense gemeenteraad staat dat de gemeente een voorbeeldfunctie moet vervullen. Dit geldt ook voor het aanleggen van zonneweides. Er wordt op verzoek van de gemeenteraad inmiddels onderzocht of de geluidswal van de N11 een geschikte locatie is.

Sinds afgelopen woensdag ligt de vraag bij wethouder Ed de Leest om een tweede onderzoek, namelijk naar de aanleg van een zonneweide op het braakliggende terrein in de lus bij de hefbrug. Het gaat om het terrein komend vanaf Alphen naast de hondenspeelplaats waar vaak grond wordt opgeslagen.

Vragen
Dit terrein is geschikt omdat het tussen verschillende wegen ligt, waardoor het voor een bedrijf onaantrekkelijk is. Voor een zonneweide is dit grondstuk echter zeer geschikt. Het is onwaarschijnlijk dat de provincie bezwaar heeft tegen deze plek, immers is het al een gebied met een bedrijfsbestemming.

De fracties van CDA, Nieuw Elan en GroenLinks hebben hierover op 23 augustus artikel 40-vragen gesteld. Deze moeten verplicht worden beantwoord door de verantwoordelijke wethouder.

Fotograaf: Josh Walet