Nieuws

« Vorige - Volgende »

Voldoende inschrijvingen voor realisatie zonnepark

20 juni 2018 - 08:57  •  reacties

Voldoende inschrijvingen voor realisatie zonnepark

Alphen aan den Rijn - In totaal is dat ruim zestig procent en daarmee gaat de Alphense energiecoöperatie ruim over de ondergrens van veertig procent, die als voorwaarde geldt om de zonneparken daadwerkelijk te realiseren.

Vorige maand ondertekenden het bestuur van Energiek Alphen aan den Rijn en Golfclub Zeegersloot samen met de gemeente de Green Deal Zon op Alphen. Hierin spraken zij af om twee zogenoemde postcoderoosprojecten te realiseren, de zonneparken Rijnvicus en Golfclub Zeegersloot. Die omvatten de aanleg van ten minste 1.600 zonnepanelen op het dak van het Rijnvicus-gebouw aan de Distributieweg en op het dak van de driving range van de golfclub aan de Kromme Aarweg. De gemeente en de golfclub stellen deze daken hier kosteloos voor beschikbaar.

Het project is speciaal bedoeld voor Alphenaren die zelf geen mogelijkheid hebben om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. In ruil hiervoor betalen zij vijftien jaar geen energiebelasting en verdienen hun investering in gemiddeld zeven jaar terug. Gerekend over de looptijd van de zogenoemde postcoderoosregeling verdienen zij hun investering 1,5 keer terug.

Fotograaf: PR Energiek Alphen aan den Rijn