Nieuws

« Vorige - Volgende »

Romeinen op bezoek in Wilhelmina Kinderziekenhuis

30 juli 2018 - 11:24  •  reacties

Romeinen op bezoek in Wilhelmina Kinderziekenhuis

Alphen aan den Rijn - "Het is voor kinderen vervelend om in het ziekenhuis te liggen, zeker als het zomervakantie is. Door de Romeinse legionairs en de Romeinse dames naar het ziekenhuis te laten komen, kunnen de kinderen toch genieten van iets unieks en bijzonders", meldt de afdeling Communicatie van Archeon.

Tijdens de ochtend zal er voor de jonge patiëntjes een programma zijn met muziek en een demonstratie van de Romeinen. De kinderen mogen ook zelf meedoen, door bijvoorbeeld helmen te passen en schilden vast te houden.

Het is de zeventiende keer dat de Romeinen het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van het UMC Utrecht) bezoeken om de kinderen een leuke ochtend te bezorgen. Zowel de Romeinen als de kinderen kijken er ieder jaar weer naar uit.

Romeins Festival
De Romeinen zijn afkomstig van Archeon in Alphen aan den Rijn, waar jaarlijks het Romeins Festival plaatsvindt. Tijdens dit festival verzorgt o.a. de Engelse groep Legio Secvnda Avgvsta veel spannende demonstraties en shows in het themapark. De groep beeldt met ongeveer zestig personen uit hoe het leven was in de eerste eeuw na Christus in de provincies van het Romeinse Rijk. 

Fotograaf: PR Archeon
Archeon.'
Archeon

In het Archeon beleef je zelf de geschiedenis.