Nieuws

« Vorige - Volgende »

Zelfs bekentenis Jacob G. onvoldoende

13 maart 2012 - 17:29  •  reacties

Zelfs bekentenis Jacob G. onvoldoende

Alphen aan den Rijn -

Het Openbaar Ministerie ging zonder succes in cassatie. Daardoor is Tamara's ex-oom Jacob G. definitief vrijgesproken van de moord op de destijds 28-jarige Alphense.

'De zaak is nu definitief: vrijspraak en die is onherroepelijk. Of de wetgeving moet gaan veranderen. Op dat vlak is wel wat beweging. Er is een wetsontwerp in de maak die het mogelijk moet maken om in de toekomst een herziening van een vrijspraak te krijgen als er nieuw keihard bewijs komt. Zover is het nog niet en ook is het dan nog de vraag of dat ook voor oude zaken, als deze, zal gelden', legt persraadsheer Bon de Savornin Lohman. De ouders van Tamara Wolvers hopen dat dit zal geschieden.

Alleen als politie en justitie met nieuw bewijs tegen een nieuwe verdachte komen, kan er een nieuwe zaak komen. De Savornin Lohman: 'Dan zou een nieuwe verdachte boven water kunnen komen en dan krijg je een nieuwe strafzaak.' Zelfs al zou Jacob G. in de toekomst een bekentenis afleggen, dan kan hij alsnog niet vervolgd worden. 'En dat is ook precies de reden dat bij de wetgever de wens voorligt om toch een herziening van vrijspraak mogelijk te maken, juist omdat er later bewijs kan komen. Maar zover is het nog niet in Nederland', aldus raadsheer.

Fotograaf: Josh Walet