Nieuws

« Vorige - Volgende »

Politie heeft 'pijn in de buik' van Tamara Wolvers

16 maart 2012 - 15:15  •  reacties

Politie heeft pijn in de buik van Tamara Wolvers

Alphen aan den Rijn -

Daardoor lijkt het hoofdstuk definitief gesloten zonder dat de moordenaar is veroordeeld. 'En dat is vreselijk jammer', licht Taneja desgevraagd toe.

Rechercheleden die sinds 2006 onderzoek deden naar de moord zijn ook enorm teleurgesteld dat de zaak niet is opgelost. 'Maar dat is all-in-the-game. Je weet dat dat bij het recherchewerk hoort', aldus Taneja. De politie was er net als justitie van overtuigt voldoende bewijs tegen hoofdverdachte Jacob G. te hebben om tot een veroordeling te komen. 'Maar ik heb respect voor het besluit van de Hoge Raad', voegt de politiebaas er aan toe. Tamara's ex-oom is sinds 13 maart definitief en onherroepelijk vrijgesproken.

Taneja was 5,5 jaar geleden nog geen districtschef in Alphen toen de moord werd gepleegd. Die functie werd tot vervuld door Jaco van Hoorn die nu plaatsvervangend korpschef van Hollands Midden is. Taneja: 'De zaak blijft voor ons altijd open en als de advocaat-generaal (het Openbaar Ministerie, red.) ons opdracht geeft om iets te onderzoeken, doen wij dat. Ik hoop dat de zaak ooit nog opgelost wordt.' Anno 2012 zijn ook de familie-rechercheurs nog altijd betrokken met de nabestaanden van de destijds 28-jarige Tamara.

Fotograaf: Josh Walet