Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tweede trainingsweekend samenwerkende schaatsclubs

30 juni 2015 - 10:14  •  STC De Rijnstreek  •  reacties

Tweede trainingsweekend samenwerkende schaatsclubs

Alphen aan den Rijn -

De verschillende schaatsclubs werken al op verschillende fronten samen. Jeugd van de ene schaatsclub traint met de andere club mee, men gebruikt elkaar faciliteiten en traint ook veel samen. Het was dus geen gek idee dat Martien de Graaf, trainer van STC De Rijnstreek, had om eens een volledig weekend  programma op te zetten.

Met drie locaties is daarvoor op iedere locatie een goede invulling te geven. Alle smaken die de clubs hebben qua training in de zomerperiode komen daarbij aan bod.

Droog- en balanstraining en sport en spel in Koudekerk aan den Rijn, een wielerclinic en tijdrit in Alphen aan den Rijn en afsluitend een skatetraining en wedstrijd in Koudekerk aan den Rijn. Dit afgewisseld met een toertocht door het groene hart. Deze laatste werd dit jaar verreden in het kader van de Rabobank Sponsor Fietstocht.

Het is ontzettend leuk om dit zo samen met elkaar te kunnen organiseren, aldus Tjeerd Siersma, van Vereniging IJssport Leiderdorp. De jeugd maakt in zo'n weekeinde kennis met alle facetten van de trainingen. Niet iedereen doet altijd mee aan de verschillende trainingen die er zijn maar door dit weekeinde zie je dat veranderen. Kinderen die nooit gefietst hebben starten met fietsen, er komen meer kinderen bij de droog- en balanstrainingen en ook het skeeleren trekt weer aan.

Ook zie je de laatste jaren een kentering komen in het verenigingsleven van de schaatsclubs. Waar in het verleden vooral werd gesport in de periode van oktober tot en met maart zie je nu dat er het gehele jaar door gesport en getraind kan worden. Daarmee is het schaatsen toch meer gegroeid van een sport die je 'naast' het voetbal of hockey doet tot een volwaardige sport waar je je het gehele jaar aan kan wijden. Ook de wedstrijdsport hoort daar natuurlijk bij. Er is een grote hoeveelheid skatewedstrijden in de regio en landelijk waaraan deelgenomen wordt door de verschillende clubs.

De opkomst dit jaar was iets minder dan de eerste keer, zegt Bart de Vries van de Alphense vereniging. De diverse proefwerkweken van de verschillende scholen in Leiderdorp en Alphen aan den Rijn hebben daar zeker aan bijgedragen. Toch waren er weer heel veel ouders en kinderen op de been en werden alle trainingen goed bezocht. De organisatie kijkt dan ook heel tevreden terug op deze tweede editie van het weekeinde.

Fotograaf: Josh Walet