Nieuws

« Vorige - Volgende »

Helmen voor schaatsende jeugd dankzij Rabobank

1 februari 2016 - 14:45  •  Bart de Vries  •  reacties

Helmen voor schaatsende jeugd dankzij Rabobank

Alphen aan den Rijn -

Bestuurslid van STC De Rijnstreek Bart de Vries vertelt dat veiligheid belangrijk is, omdat schaatsen net als vele andere sporten risico’s met zich meebrengt. De helm rukt dan ook steeds verder op in schaatsland. Bij het marathonschaatsen is de helm verplicht geworden, bij het shorttracken was dat al zo. Langebaan schaatsen, wat wij doen, kent deze verplichting nog niet maar die gaat er ongetwijfeld aankomen. Gelukkig is er nog nooit iets ergs gebeurd, maar voorkomen is beter dan genezen. 

Wij hebben ongeveer 100 jeugdleden tussen de 6 en 12 jaar in Leiden schaatsen en dan is het een forse investering in helmen. Voor ouders is het ook een extra investering die we op deze wijze kunnen beperken. Gelukkig hebben wij een beroep kunnen doen op een donatie uit het Rabobank Coöperatiefonds. De ouders huren de helmen per seizoen waardoor ze niet op hoge kosten worden gejaagd. Als de helm te klein is geworden kan deze gewoon ingeruild worden en als men besluit te stoppen met schaatsen kan deze weer ingeleverd worden.

Dit seizoen is de helm nog niet verplicht en men kan natuurlijk ook met een eigen helm schaatsen. Vanaf volgend jaar is die verplichting er wel en hebben wij een prachtig aanbod voor onze jeugdleden.Het is fantastisch dat de Rabobank op deze manier meehelpt aan meer veiligheid van onze mooie sport, aldus de Vries. En met een glimlach voegt hij nog toe, “en de helm is best cool”.

Afgelopen weekeinde zijn de eerste helmen uitgereikt. De komende weken zal de rest snel volgen.

Fotograaf: Josh Walet