Nieuws

« Vorige - Volgende »

Recordaantal schaatsers op Zuid-Hollands kampioenschap

19 december 2016 - 11:53  •  STC De Rijnstreek  •  reacties

Recordaantal schaatsers op Zuid-Hollands kampioenschap

Alphen aan den Rijn - Maar niet alleen deze schaatsers konden meedoen. Naast hen stonden Liesanne en Aniek van Gorkom, Rosa Boerefijn en Mirthe Paul aan de start. Maar liefst zeven deelnemers dit jaar met ook nog één op de reservelijst. Tim van IJperen kon echter niet meedoen dit jaar.

Op zaterdag werden de eerste afstanden verreden door de junioren B en A. Zij reden op zaterdagavond een 500 en een 1500 meter. Namens Alphen stonden Swen, Liesanne, Mirthe, Aniek en Rosa aan de start. Liesanne wist op de 500 meter een nieuw clubrecord te rijden. De 1500 meter reed ze haar beste tijd op De Uithof maar helaas geen PR. Swen zette een nieuw PR op beide afstanden neer. Zondag startte het kampioenschap ook voor de junioren C waar Daan en Jade hun opwachting mochten maken. Tegelijkertijd werden deze avond de 3 km's verreden voor de overige schaatsers. Mirthe Paul reed, voor haar een perfecte race en stevende af op een flink persoonlijk record. Helaas kwam zij in de allerlaarste bocht ten val waardoor deze overwinning voor haar nog even in de koelkast moest. Swen Kleijbeuker reed deze afstand voor de allereerste keer. Qua clubrecords moet Swen nog even achter Daan Spruit plaatsnemen maar hij reed wel meteen de op één-na-beste tijd van de club. Liesanne reeds een prima race maar wist haar PR van de week daarvoor niet te evenaren. Rosa en Aniek verschenen niet aan de start.

Daan Spruit allround kampioen Zuid-Holland
Daan Spruit wist afgelopen weekeinde zijn titel Junioren C te prolongeren. Hij reed daarvoor een 500 en een 1500 meter. Geen PR's voor Daan dit keer maar wel zijn beste tijden op De Uithof. Op beide afstanden wist hij de eerste plaats te behalen waarbij vooral op de 1500 meter een spannende strijd ontstond tussen hem en zijn opponent Jesse Speijers. Met op beide afstanden ongeveer 1 seconde verschil wist Daan de titel binnen te slepen. 

Jade Holborough-Kerkvliet moest op 2 honderste seconden toegeven aan Liesanne van Gorkom waardoor zij haar clubrecord af moet staan. Wel reed zij haar beste tijden op zowel de 500 als de 1500 meter.

Een zeer verdienstelijk weekeinde dus voor de schaatsers uit Alphen aan den Rijn met als klapstuk het kampioenschap van Daan Spruit.

Fotograaf: Josh Walet