Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tempo verliest nipt van nationaal team Suriname

8 november 2017 - 15:57  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Een mix van jonge talenten en ervaren spelers willen onder leiding van initiatiefnemer Gerald van Dijk strijden voor een medaille op het WK 2019 in Zuid Afrika.

Onder aanvoering van Marjolein Vonk nam Tempo brutaal de leiding. Lang wisten ze deze voorsprong niet vast te houden, want ook Suriname schoot scherp en beide teams leken aan elkaar gewaagd. Tot halverwege de eerste helft. De aanvallen aan de kant van Tempo verliepen steeds stroever en ook verdedigend ging de scherpte er vanaf. Langzaamaan bouwde Suriname de voorsprong uit, wat leidde tot een 8-12 ruststand.

De rust veranderde het wedstrijdbeeld niet. Tempo kwam niet scherp uit de kleedkamer en Suriname ging verder waar het mee geëindigd was, 11-15. Toch wisten de Surinamers deze voorsprong niet vast te houden en kropen de Alphenaren steeds dichterbij. Met tussenstanden van 14-16 en 15-17 werd het spannender. Via een mooie doorbraak van de voor Jelle Steenbeek invallende Yoran Marck werd de 16-18 aangetekend. Bij Suriname wilde de bal niet meer vallen en via een goal van Rosanne Wolvers werd het verschil terug gebracht naar een. Uiteindelijk bleek de inhaalslag van de Alphenaren te laat te zijn begonnen en kon de gelijkmaker niet meer worden aangetekend (17-18).

Fotograaf: Josh Walet