Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Lichtpuntjes

4 januari 2014 - 18:00  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Lichtpuntjes

Alphen aan den Rijn -

Er zijn natuurlijk zat goede voornemens die voor ons allemaal gelden. Dan bedoel ik niet iets als allemaal een paar kilo afvallen. Nee, dan heb ik het over onze nieuwe gemeente compleet met nieuw gemeentebestuur. Coalitiepartijen CDA, Nieuw Elan, VVD, D66 en CU willen het anders doen. Hoewel ik altijd de stelregel hanteer 'eerst zien dan geloven' heb ik wel zoiets als 'goede hoop'.

De lichtpuntjes voor het komende jaar zijn in ieder geval:

1. Het Thorbeckeplein wordt aangepakt
2. De wijken en kernen krijgen sowieso veel aandacht
3. Verkeersknelpunten worden vooral in de dorpen aangepakt
4. Minder regels om de regels
5. Gemeente gaat samenwerken met het bedrijfsleven
6. Green Deals! Green Deals! Green Deals!
7. Alphen wordt het middelpunt van het Groene Hart
8. Het nieuwe gemeentebestuur (wethouders en raadsleden) gaat praten met echte mensen
9. De gemeente zal maatschappelijke initiatieven bevorderen in plaats van afremmen

Die laatste betekent dat de politiek gaat luisteren naar geluiden uit de samenleving. Voordat er een beleid in elkaar wordt geflanst. Voordat de raadsleden voor een voldongen feit staan. Kortom: u mag ook iets vinden.

In dat kader vind ik het trouwens frappant dat de Rijnwoudse BOA die voortaan de Boskoopse BOA is niet meer twittert met de inwoners. Mag niet van de baas. En de baas is de gemeente.
Verder geeft het te denken dat de persplaatsen zijn weggesaneerd uit die peperdure raadszaal. De griffie zoekt het ook maar uit. En als klap op de vuurpijl zijn er te weinig stoelen voor de wethouders. Die verbouwing van de raadszaal kost een half miljoen euro. En dan dat soort knulligheid.

Even terug naar de lichtpuntjes.
Tijdens de installatie van de nieuwe gemeenteraad en de nieuwe wethouders was de zaal afgeladen, en de tweede zaal ook en zelfs de derde zaal zat vol. Het was een lange zit met veel schorsingen om iedereen te feliciteren. Maar na afloop waren er heerlijke hapjes, drank zat en natuurlijk gezellige praatjes in goed gezelschap.

Ik hoop trouwens wel dat het nieuwe gemeentebestuur meer puntjes van haar lijst afwerkt dan ik. Als alleen de nummer 1 lukt, is dat een beetje weinig.
Mijn goede voornemen is dan ook: het lijstje van vorig jaar afmaken!

Fotograaf: Josh Walet