Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Winkelen... online of toch maar niet?

22 februari 2016 - 10:01  •  Geraldine Voost  •  reacties

Winkelen... online of toch maar niet?

Alphen aan den Rijn -

Dat neemt echter niet weg dat ik persoonlijk niet zo rouwig ben om het verdwijnen van deze winkelketens. In eerste instantie verbaasde ik me wel over het feit dat het me zo weinig deed. Maar toen ging ik eens nadenken over waarom ik zelf nog naar een "echte" winkel zou gaan. Want eerlijk gezegd doe ik dat nog maar zelden. Ook ik winkel vrijwel alleen nog maar online. Dus wat maakt nou dat ik voor bepaalde winkels een uitzondering maak?

Om te beginnen zijn dat de winkels waar ik een persoonlijke binding mee heb. Waar ik betrokkenheid van de eigenaar en/of het personeel met hun klanten ervaar. Die betrokkenheid kan ontstaan door persoonlijke ervaringen en persoonlijk contact, maar ook best wel door de manier waarop zo'n winkel zich presenteert op social media. En bij voorkeur een combinatie van al deze dingen.

Een andere reden voor mij om nog naar een echte winkel te gaan is omdat ik een bepaald product moet ervaren voor ik het koop. Bij kleding heb ik dat niet zo, ik weet inmiddels wel welke maat ik in welke online winkel moet hebben en hoef zelden nog iets terug te sturen. Met schoenen is dat weer anders, aangezien ik "moeilijke" voeten heb. Dan is het toch handig wanneer je schoenen eerst even kunt voelen aan je voeten. Schoenen zou ik namelijk wel vaker terug moeten sturen wanneer ik ze online zou bestellen.

Ook supermarkten spelen in op de online markt, door de mogelijkheid te bieden om je eten online te bestellen en te laten bezorgen of in de winkel op te halen. Ook hier geef ik persoonlijk nog altijd de voorkeur aan zelf mijn boodschappen doen. Dit omdat ik graag wil zien hoe bijvoorbeeld groenten, fruit en vlees eruit zien voor ik het in mijn mandje doe.

Verder merk ik dat ik tijdens het winkelen de grote ketens makkelijk links laat liggen, terwijl ik leuke authentieke lokale winkels wel binnenloop.

Winkelvoorkeuren zijn natuurlijk heel erg persoonlijk. Ik ben dan ook wel benieuwd hoe dat bij jullie zit. Welke (soort) winkels bezoek je graag? En wat maakt dat net deze winkels er voor jou uitspringen?

Fotograaf: Josh Walet
Tags: winkelen, v&d