Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Alphen a/d Rijn 2016

25 december 2016 - 13:14  •  Geraldine Voost  •  reacties

Alphen a/d Rijn 2016

Alphen aan den Rijn - JanuariNa een rustig verlopen jaarwisseling ging in januari een filmpje van Buurman en Buurman over de Julianabrug viraal. Ja 'de brug' leeft nog altijd in Alphen!

Februari
Een van de mooiste dingen die uit Alphen zijn voortgekomen dit jaar vind ik toch wel Stichting Fada Theatre. Na een eerste indrukwekkende voorstelling Talent op de Vlucht in februari wist deze groep vluchtelingen uit de noodopvang in Alphen nationaal door te breken en werd de Stichting Fada Theatre opgericht.

Maart
De gemeente Alphen a/d Rijn organiseerde samen met de Rotary een High-Tea in het kader van de Internationale Vrouwendag. Voor deze dag in het teken van 'Sisterhood' werden vrouwen uit de noodopvang uitgenodigd om Alphense vrouwen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Later deze maand waren de Alphense baby's landelijk nieuws als gevolg van de introductie van Draag & Dans in Nederland door De Vos Danscentrum uit Alphen a/d Rijn.

April
Begin april worden de ballastkist en het panamawiel van de inmiddels beruchte Julianabrug weer teruggeplaatst. De werkzaamheden verlopen voorspoedig en maar goed ook. De Alphenaren zijn het omrijden inmiddels wel moe. Verder is er deze maand vooral veel ophef over de plannen om Alphenaren per afvalzak te laten betalen vanaf 2017.

Mei
Team Alphen d’HuZes wordt tijdens de Samenloop voor Hoop uitgezwaaid. Twee prachtige Alphense initiatieven in de strijd tegen kanker. Alphen bruist, dat blijkt wel tijdens het Alphense Korenfestival eind mei.

Juni
Voor de allereerste keer vindt ook in Alphen a/d Rijn een heus 'Correspondents Dinner' plaats. Uiteraard ging dat gepaard met de nodige lokale ophef! Aan het eind van de maand vindt dan eindelijk de langverwachte heropening van de Julianabrug plaats, kort daarna gevolgd door het onderzoeksrapport n.a.v. het ongeval in augustus 2015.

Juli
De opening van de Julianabrug wordt gevierd met een ware Brugfissa. Later in juli houdt Alphen z’n adem even in, want er worden maar liefst twee brugdekken ingehesen voor de Maximabrug. Gelukkig ging het deze keer op wat kleine technische problemen na wèl goed!

Augustus
Alphen is een bekende Nederlander armer na het nieuws van de scheiding van Thomas Berge en Myrthe Mylius. Maar veel schokkender was toch wel de gruwelijke moord op zeven zwanen. Voor zover ik weet is de dader hiervan nog altijd niet gevonden…

September
Traditioneel de maand van de Alphense Feestweek. Maar er gebeurde meer deze maand. Bushaltekat Lex overleed, wat een storm aan reacties opleverde. Lex heeft inmiddels zijn eigen tegel bij het bushokje aan de Eisenhowerlaan. Ons eigen Alphen was deze maand ook het toneel van het Europese Jeugdkampioenschap Waterpolo en Alphens.nl eigen Lonneke Groep was een van de twee winnaars van Dancing with the Alphense Stars.

Oktober
Alphen a/d Rijn kondigt aan dat Sinterklaas in Alphen vergezeld zal worden door "gewone" zwarte Pieten en we ontdekken dat Alphenaren wel van lekker eten houden, want de Alphense Restaurantweek is wederom een groot succes!

November
De verbreding van de N207 tussen Alphen en de Kruisweg is voltooid. Nu de rest van de N207 nog! En ook Alphen wordt getroffen door de Vogelgriep waardoor delen van Avifauna en de kinderboerderijen gesloten werden.

December
Alphen haalt het landelijk nieuws met schokkende beelden die gemaakt zijn bij de nertsenfokkerij en de Koningin Maximabrug wordt geopend. Meer 2016 in Alphen vind je natuurlijk terug in Alphen’s eigen glossy! Wat waren jou Alphense hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar?

Fotograaf: Josh Walet