Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Wedstrijdspanning

5 maart 2016 - 20:15  •  Leon Hoogeveen  •  reacties

Wedstrijdspanning

Alphen aan den Rijn -

Aanstaande zondag ga ik voor de dertiende keer op een rij de 20 van Alphen lopen. Dat lijkt heel wat, maar stiekem heb ik vaker de 10 van Alphen gerend dan de echte 20 van Alphen (9 om 3 keer). Zondag ga ik wel voor de 20 kilometer. Vorig jaar deed ik de 20 kilometer uit nood, mijn schoonvader was ziek en een startnummer voor de 10 kilometer (die van mij) raak je sneller kwijt aan iemand anders dan een startnummer van de 20. Tot aan de 15 kilometer ging het goed op schema, maar daarna kreeg ik last van… waarvan niet eigenlijk?

Dit jaar is anders. Ik ben nu beter voorbereid. Duurloopjes, intervallen, rusten, goed eten. Tja het kan niet mis dit jaar. Mijn doel is om een persoonlijk record te rennen. Dan zal ik dus onder de 1 uur 28 minuten en 46 seconden moeten. Die tijd heb ik gelopen toen ik best in vorm was en mijn huidige persoonlijk record op de halve marathon heb gelopen (in Nieuwkoop). En aangezien dat alweer 2,5 jaar geleden is, wordt het wel weer tijd voor een toptijd op een lange afstand.

Voor degene die de spanning ook voelen: succes morgen. Voor degene die dat niet voelen: kom ons vooral aanmoedigen. Voor degene niets voelen: blijf alsjeblieft lekker thuis.

Fotograaf: Josh Walet