Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Ook vervolg symposium nieuw en anders groot succes

3 april 2014 - 12:40  •  VVD Alphen aan den Rijn  •  reacties

Ook vervolg symposium nieuw en anders groot succes

Alphen aan den Rijn - Op maandag 31 maart kwamen vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen, clubs en organisaties weer in grote getale naar het stadhuis voor het vervolg van het symposium "Nieuw en anders". Na de eerste kennismaking stond nu verdieping op het programma. Aan tafels werd uitgebreid van gedachten gewisseld over de vier thema's: participeren van de meest kwetsbare mensen, verminderen regeldruk, op weg naar zelfbeheer/zelfbestuur bij gemeentelijke voorzieningen en samenwerken.

Alle aanbevelingen worden komende tijd verwerkt. Twee elementen sprongen er nu al uit, het is belangrijk dat er snel een brede sociale kaart komt en de gemeente moet vooral doorgaan met deze manier van werken, de gemeente fungeert zo als smeermiddel tussen de diverse organisaties, die met elkaar te verbinden zijn. Organisaties moeten vooral bekend zijn met de mogelijkheden, die andere organisaties kunnen bieden en de gemeente kan hier een faciliterende rol in spelen.

Het was weer een uitermate positieve en constructieve avond, de tweede van een hele reeks. Er volgt binnenkort een terugkoppeling met de opbrengst van deze avond, de belangrijkste opbrengst weten we nu al, dat is dat we elkaar gevonden hebben in dialoog, we blijven goed naar elkaar luisteren en houden elkaar vast. Samen op weg naar een duurzame Alphense samenleving! 

Fotograaf: Josh Walet
Tags: vvd
VVD.'
VVD

Politieke partij

Verwante nieuwsberichten

Meer van VVD