Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

VVD wil investeren in Alphen als logistiek centrum randstad

19 februari 2015 - 14:53  •  VVD  •  reacties

VVD wil investeren in Alphen als logistiek centrum randstad

Alphen aan den Rijn - De VVD steunt de ambitie om van Alphen aan de Rijn het logistieke centrum van de Randstad te maken. Daarvoor blijven investeringen in goede infrastructuur in de regio, verdubbeling van de N207 Noord, de N207 corridor Zuid, de Maximabrug en de N11 noodzakelijk. De VVD blijft daar vol op inzetten.

Het Inlandterminal Alpherium in Alphen aan den Rijn is geopend in 2010 en is de eerste inlandterminal die Van Uden exploiteert. Met 60.000 m2 opslagruimte en een overslagcapaciteit van 200.000 TEU per jaar is dit een van de grootste transferia van Nederland. Ondanks dat er al veel en goed contact is tussen het Alpherium, Gemeente Alphen en de provincie, is het een interessante locatie om met een afvaardiging van VVD'ers op bezoek te gaan. 

Tijdens het bezoek is er gesproken over het Alpherium nu, de plannen en ambities en de issues waar nu tegen aan gelopen wordt op gemeentelijk en provinciaal niveau. Ook leefbaarheid en duurzaamheid zijn veelvuldig aan bod geweest. Leefbaarheid omdat het Alpherium tegen Alphen aan ligt en duurzaamheid, omdat dit hoog op de agenda's van Alpherium, Heineken en de gemeente staat, waardoor er mooie innovatieve er duurzame ideeën ontstaan. Aan het einde van de middag heeft de groep als afsluiting een indrukwekkende rondleiding gehad, zodat er met eigen ogen gezien kon worden hoe de terminal werkt.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: vvd
VVD.'
VVD

Politieke partij

Verwante nieuwsberichten

Meer van VVD