Politiek - CDA

« Vorige - Volgende »

CDA stelt vragen over doorstroming verkeer bij hefbrug Boskoop

3 mei 2015 - 17:08  •  Helma van der Louw  •  reacties

CDA stelt vragen over doorstroming verkeer bij hefbrug Boskoop

Alphen aan den Rijn -

Op dinsdag 21 april is door een vaartuig van Rijkswaterstaat schade toegebracht aan het brugdek van de Hefbrug te Waddinxveen. Hierdoor is dit brugdek voor langere tijd ter reparatie  uit de brug gehaald en is de brug als oversteek voor wegverkeer voor enkele maanden niet te gebruiken. Dit heeft tot gevolg dat in de gemeente Boskoop met name  in de spits grote problemen ontstaan in de verkeersdoorstroming vanaf de N207 en vanaf de N209 (zijde) van en naar de hefbrug in Boskoop.  In 2014 heeft zich een soortgelijke situatie voorgedaan  vanwege de werkzaamheden aan de Boskoopse hefbrug.  De Provincie heeft in de periode september t/m december adequate maatregelen genomen ter bevordering van deze verkeersdoorstroming. Zeker ook gezien de pleziervaart die de komende week sterk zal toenemen is het gewenst maatregelen te nemen.

CDA Alphen aan den Rijn heeft naar aanleiding hiervan de volgende schriftelijke vragen.

1.       Heeft u ook geconstateerd dat de verkeersdruk op de Zijde en op de N207 rondom Boskoop is toegenomen sinds de hefbrug in Waddinxveen eruit ligt?

2.       Zijn er al klachten geregistreerd omtrent de toegenomen verkeersdruk?

3.       Heeft de Provincie al maatregelen getroffen om de doorstroming in Boskoop te verbeteren tijdens de werkzaamheden in Waddinxveen  of zijn er voornemens om maatregelen te treffen?

4.      Is er een mogelijkheid dat dezelfde maatregelen die in 2014 zijn genomen ook voor de periode dat de hefbrug van Waddinxveen niet toegankelijk is weer worden ingevoerd? Dit houdt in dat de brug open blijft voor het wegverkeer tijdens de spitsuren en dat de pleziervaart met de vrachtvaart wordt geclusterd en de brug alleen voor een cluster van schepen opengaat.

5.      Kan de wethouder ons verzekeren dat hij polshoogte neemt van de ontstane situatie en aandringt bij de Provincie om (de voorgestelde) maatregelen  op zeer korte termijn ten  uitvoer te laten brengen?

Met vriendelijke groet,

Helma van der Louw
CDA fractie

Fotograaf: Josh Walet
CDA.'
CDA

Politieke partij