Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Maak kennis metů Richard Middelraad

28 februari 2018 - 09:34  •  D66  •  reacties

Maak kennis metů Richard Middelraad

Alphen aan den Rijn - Wat doe je in het dagelijkse leven?"Ik ben gegevensbeheerder bij gemeente Rijswijk. Ik doe dit part-time, zodat ik voldoende tijd heb voor het werk als raadslid. In mijn vrije tijd ben ik fanatiek recreant-volleyballer."

Favoriete tv-programma?
"Ik hou erg van satirische programma’s als Zondag met Lubach of Draadstaal. Verder heb ik Netflix ontdekt en kijk ik graag Science Fiction of series met een historische basis."

Wat luister je op Spotify?
"Ik luister graag naar de muziek uit mijn jeugd, dus dan is vooral jaren 90 muziek. Maar verder hebben we ook Chef’ Special en De Staat ontdekt, vooral live!"

Favoriete vakantieland?
"Wij gaan graag naar verschillende Europese landen. Maar Roemenië heeft een bijzonder plekje in ons hart gekregen."

Het mooiste plekje van de gemeente Alphen aan den Rijn?
"Zegersloot-noord. Stukje natuur direct naast bewoond gebied."

Waarom lid geworden van D66?
"In 2002 lid geworden nadat ik steeds bleek op D66 uit te komen bij verkiezingen. In het nieuws was de zorg of politieke partijen met steeds kleiner wordende ledenaantallen – en daarmee de democratie- wel zouden overleven. Ik heb toen besloten dat ik mijn steentje moest bijdragen. Overigens groeit het ledenaantal van D66 de afgelopen jaren weer flink. We hebben inmiddels meer leden dan ooit!"

Wat zijn je persoonlijke drijfveren?
"Het klinkt afgezaagd, maar ik wil me inzetten om de wereld om me heen een beetje beter te maken. Niet aan de kant staan klagen, maar meedenken over hoe het beter kan. Juist op gemeentelijk niveau maak je het verschil in jouw directe omgeving."

Wat wil je realiseren in de gemeenteraad?
"Naast veel D66 speerpunten als duurzaamheid en goed onderwijs, zet ik me vooral voor echte inspraak en inwonerparticipatie. Er wordt nog teveel over de hoofden van de inwoners besloten en de gemeente is vaak nog een bureaucratische hobbel i.p.v. een steuntje in de rug."

"Verder wil ik graag het leven van inwoners, die door welke omstandigheden dan ook in de armoede terecht zijn gekomen, iets draaglijker maken. Iedereen kan met een beetje pech of een verkeerde keuze zomaar aangewezen zijn op de schuldhulpverlening of de voedselbank."

Fotograaf: Frank Hoyinck
D66.'
D66

Politieke partij