Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

D66 maakt zich sterk voor goed onderwijs!

16 maart 2018 - 15:26  •  D66  •  reacties

D66 maakt zich sterk voor goed onderwijs!

Alphen aan den Rijn - Onderwijs is ook het beste instrument voor het bestrijden van armoede en achterstanden. Dat is de reden dan D66 zich altijd en overal druk maakt om goed onderwijs. Want elk kind, ongeacht afkomst of geloof, heeft recht op kansen.

Conciërge
D66 wil de komende vier jaren werk maken van goed onderwijs. Op de eerste plaats willen we een conciërge op iedere school. Conciërges zijn onmisbaar op scholen. Ze ontlasten leerkrachten, die zo meer tijd hebben voor hun kerntaak: het geven onderwijs. En conciërges dragen bij aan een veilige school. En D66 vindt dat elk kind zich veilig moet voelen op school. D66 wil mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleiden tot conciërge. Onder goede begeleiding kunnen mensen zodoende weer meedoen. Winst voor de school en winst voor de mensen.

Dagelijkse hindernissen
D66 wil ook scholen beter gaan ondersteunen bij de dagelijkse hindernissen. We spreken veel met scholen. En horen daarbij vaak over de ‘kleine’ problemen waar men tegen aanloopt. Het willen inrichten van een schooltuin, maar het groenafval niet kunnen afvoeren. Het willen aanbieden van een diverser sportles, maar aanlopen tegen subsidieregels. Scholen willen veel en er wordt veel van hen gevraagd. Maar om dat waar te kunnen maken moet de gemeente zich dienstbaar opstellen. Niet kijken naar waarom iets niet kan, maar hoe het wel zou kunnen. Simpel toch?

Dichtbij en laagdrempelig
Soms zijn er kinderen die zorg nodig hebben. Omdat het even niet lukt. Omdat er problemen thuis zijn. Of omdat ze een achterstand hebben in de ontwikkeling. De gemeente is verantwoordelijk voor deze zorg. D66 vindt dat de zorg die kinderen nodig hebben dichtbij en laagdrempelig moet worden georganiseerd. Veel signalen worden als eerst op school opgepikt. En daarom organiseren we de zorg op school. Zonder wachtlijsten, zonder bureaucratie, zonder lange vragenlijsten of ander gedoe. Op deze manier kan elk kind direct de zorg krijgen die het nodig heeft, voorkomen we erger en stellen we het kind in staat om succesvol de schoolcarrière voort te zetten.

MBO
Natuurlijk is het mooi als een kind in staat is om naar de universiteit of het HBO te gaan. Maar net zo mooi is het om een MBO opleiding te doen. D66 wil meer waardering voor het MBO. MBO’ers zijn onmisbaar in de samenleving. Schreeuwt het bedrijfsleven niet om goed opgeleide vakmensen? Wel belangrijk is het dat het MBO goed aansluit op de behoeften in de arbeidsmarkt. D66 is er dan ook een voorstander voor dat er structureel overleg plaatsvindt tussen ondernemers en de scholen om deze aansluiting te garanderen. De gemeente kan deze partijen bij elkaar brengen en ondersteunen.

Kortom, gemeente, aan de slag voor goed onderwijs! D66 krijgt het voor elkaar.

Fotograaf: D66 Alphen aan den Rijn
D66.'
D66

Politieke partij