Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Maak kennis metů Inge Prins

14 maart 2018 - 10:57  •  D66  •  reacties

Maak kennis metů Inge Prins

Alphen aan den Rijn - "Ik ben Inge Prins, 35 jaar en sinds dit jaar getrouwd met Ronald. Samen met onze kattenvriendjes en hond Jacky wonen we in Zwammerdam."

Wat doe je in het dagelijkse leven?
"In mijn werkzame leven ben ik senior inspecteur bij de Kansspelautoriteit. De kansspelautoriteit houdt toezicht op de kansspelmarkt en binnen de organisatie ben ik werkzaam bij de afdeling handhaving.

Naast deze ‘gewone’ baan ben ik sinds 2008 raadslid voor D66. Dat is al een aardige tijd, maar nog altijd doe ik dat met veel plezier. Dat je mee kan en mag spreken over zo veel uiteenlopende onderwerpen en met zoveel verschillende mensen en organisaties in aanraking komt blijft iets moois."

"In mijn vrije tijd maak ik graag lange wandelingen met mijn partner Ronald. Niet alleen zijn we dan lekker buiten en in beweging, het geeft ook de mogelijkheid om goede gesprekken met elkaar te hebben. Iets wat er op andere momenten nog wel eens bij inschiet…. Maar ook fietsen, skaten of andere buitenactiviteiten vind ik een prima tijdbesteding."

Favoriete tv-programma?
"Mmm. Lastige vraag. Ik kijk weinig televisie. Enerzijds omdat ik vaak weg ben ’s avonds, maar anderzijds ook omdat het me meestal weinig kan boeien. Maar als ik kijk vind ik een keer een goede detective op zaterdagavond of een mooie natuurdocumentaire de beste keuze."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"Haha, er ligt al een tijdje geen boek meer op mijn nachtkastje. In de vakantie probeer ik meestal wel een boek mee te nemen. Voor de aankomende feestdagen ligt er ook al een klaar. Al moet je me nu niet naar de titel vragen…"

Favoriete vakantieland?
"Italië! Zonder twijfel. Het fantastische klimaat, het landschap, maar ook het feit dat de Italiaanse keuken perfect is voor vegetariërs. Al moet ik zeggen dat we vorig jaar voor het eerst op La Palma zijn geweest voor een vakantie en dat nu wel een heel goede tweede keuze is geworden…"

Het mooiste plekje van de gemeente Alphen aan den Rijn?
"Het klinkt misschien vreemd, maar die heb ik niet. Ik vind Zwammerdam, waar ik woon, een heel leuk en fijn dorp. Maar als ik door Boskoop of Aarlanderveen wandel zie ik daar ook zoveel moois. En wat te denken van de polders, Zegersloot of… Kortom, ik kan niet kiezen."

Waarom lid geworden van D66?
"Makkelijk antwoord: ik werd achttien en ik mocht stemmen! De interesse in politiek was er altijd al en de keuze voor D66 was snel gemaakt. Destijds was het pleidooi voor de legalisering van softdrugs voor mij een belangrijk argument. Omdat het bij uitstek laat zien dat we als partij een ècht andere keuze durven te maken om een probleem aan te pakken. Als ik nu opnieuw zou moeten kiezen, zou het weer D66 worden. Maar nu met als belangrijkste argument Europa. Ik ben een groot voorstander van Europese samenwerking. Omdat in Europees verband veel meer mogelijk is, het aanpakken van het klimaatprobleem bijvoorbeeld."

Wat zijn je persoonlijke drijfveren?
"Ik wil niet langs de zijlijn staan en afwachten wat anderen voor mij bedenken. Politiek heeft invloed op je leven, hoe kan je dan niet willen meepraten over de te maken keuzes? Als ik me om me heen kijk en met mensen praat, dan zie en hoor ik veel wat beter zou moeten en ook beter kan. Als raadslid denk ik een steentje bij te dragen."

Wat wil je realiseren in de gemeenteraad?
"Het liefst zou ik elk onderwerp van ons programma willen realiseren. Maar ik besef me maar al te goed dat dat niet reëel is. Dus als ik een ding zou moeten noemen dan gaat het om de wijze waarop we politiek bedrijven: open en eerlijk. Door inwoners ècht te betrekken bij nieuwe plannen, door ècht te luisteren naar zorgen en suggesties, door eerlijk te vertellen waarom we een bepaalde afweging maken. Maar vooral ook eerlijk te zijn als we iets niet kunnen. Bijvoorbeeld omdat we er als gemeente niet over gaan."

Welk thema spreekt je het meeste aan in ons verkiezingsprogramma?
"Na het hoe in de vorige vraag kan ik nu alsnog wat over de inhoud zeggen ;) Eigenwijs als ik ben kies ik twee thema’s. De eerste is duurzaamheid. Omdat we als samenleving te lang gewacht hebben om in actie te komen. Omdat de opgave enorm is. En omdat niets doen desastreuze gevolgen zal hebben. Maar vooral ook omdat het wel kan! We hebben de kennis, de techniek en de middelen om actie te ondernemen. Maar we moeten het wel doen."

"Het tweede thema is werk. Voor velen van ons is het zo vanzelfsprekend. We gaan elke ochtend aan het werk, krijgen een salaris aan het eind van de maand en maken onze eigen keuzes. Maar niet voor iedereen is dat vanzelfsprekend. Werk geeft mensen bij uitstek de gelegenheid om hun eigen leven in te richten en keuzes te maken. Ik vind dat we nooit mogen accepteren dat mensen om welke reden dan ook niet mee kunnen doen."

Fotograaf: Frank Hoyinck
D66.'
D66

Politieke partij