Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

D66 zet in op OV en fiets

26 februari 2018 - 19:29  •  D66  •  reacties

D66 zet in op OV en fiets

Alphen aan den Rijn - Maar het is ook duidelijk dat er een grens is aan de mogelijkheden om nog meer autoverkeer op een verantwoorde manier om en door de gemeente te loodsen. Daarom wil D66 maximaal inzetten op andere manieren van vervoer.

Fietsverbindingen
De fiets is voor veel situaties een prima alternatief. Sinds de komst van de elektrische fiets is het een serieus alternatief geworden voor woon-werkverkeer. Maar de fietspaden buiten de bebouwde kom zijn daar nog onvoldoende op ingericht. Die zijn vaak met het oog op de recreatieve fietser aangelegd. Meer doorgaande snelle fietsverbindingen zijn dus nodig.

Dubbel spoor
Verder valt er nog veel te winnen qua openbaar vervoer. Met Boskoop Snijdelwijk en Hazerswoude/Koudekerk beschikt onze gemeente straks over maar liefst 4 treinstations. En is er sprake van Alphen aan den Rijn als echt intercitystation. Daar hoort geen enkel spoor meer bij, daar moet een dubbelspoorverbinding komen van Utrecht tot en met Leiden.

Snelbusdiensten
Ook kunnen extra snelbusdiensten een goed alternatief voor de auto vormen. De lijn 470 naar Schiphol is een groot succes, maar er moeten ook goede busverbindingen komen naar Zoetermeer-Den Haag en Woerden-Utrecht. Daar zet D66 de komende periode maximaal op in.

Fotograaf: D66 Alphen aan den Rijn
Tags: d66, ov
D66.'
D66

Politieke partij