Politiek

« Vorige - Volgende »

Alphense wethouders willen door

4 januari 2013 - 14:05  •  reacties

Alphense wethouders willen door

Alphen aan den Rijn -

Du Chatinier is sinds 2007 wethouder namens de ChristenUnie in Alphen. De bestuurder heeft bij het partijbestuur aangegeven opnieuw kandidaat-wethouder te willen zijn.

Eind dit jaar gaan Alphen, Boskoop en Rijnwoude naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Du Chatinier is ook bereid op de kieslijst te staan en lijsttrekker te worden. Van Velzen gaat binnenkort in gesprek met het CDA over de kandidatenlijst. Eind februari volgt meer duidelijkheid.

Oppatja is, evenals Van Velzen, pas sinds 2011 wethouder in Alphen. Omdat de PvdA-politica haar doelstellingen niet allemaal kan realiseren komend jaar, hoopt ze op een nieuwe termijn van vier jaar. 'Maar daar gaat de kiezer over en uiteraard heeft mijn partij daar een belangrijke rol in. Zij stellen de lijst samen', aldus Oppatja.

Tseard Hoekstra en Stan Lyczak zijn beiden op vakantie. VVD-fractievoorzitter Ruud Gebel stelt dat Hoekstra de intentie heeft om door te gaan. Lyczak gaf bij het ingaan van de bestuursperiode in 2010 aan dat dit in principe zijn laatste termijn als wethouder is.

Hoekstra maakt sinds 2010 onderdeel uit van het gemeentebestuur. Lyczak is al vijftien jaar lid van het college van burgemeester en wethouders in Alphen. Op 1 januari 2014 krijgt het nieuwe Alphen aan den Rijn eerst een waarnemend burgemeester, voordat een definitieve eerste burger wordt gekozen.

Fotograaf: Josh Walet