Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Wielewaal en Westerhoven blijven open

15 februari 2013 - 03:24  •  Lyda de Jong  •  reacties

Wielewaal en Westerhoven blijven open

Alphen aan den Rijn -

Er is voortvarend aan begonnen en al veel gerealiseerd. Waar niemand op dat moment bij stil heeft gestaan,dat ook de zalen in bovengenoemde ouderencentra daar onder zouden vallen. In 2012 hebben we toen besloten te onderzoeken welke gevolgen dit zou hebben voor de bewoners, overige gebruikers en vrijwilligers van deze twee centra. De wethouder is vervolgens gevraagd om met een voorstel en bijbehorend kostenplaatje te komen.

De wethouder heeft de raad vervolgens vier scenario's voorgelegd,variërend van sluiting tot openblijven voor kosten van de gemeente. Uit deze scenario/s heeft de VVD gekozen voor openblijven, maar dan wel tegen lage kosten door de gebruikers zelf de nodige zaken te laten uitvoeren; de bijdrage van de gemeente mag maximaal ruim 76.000 euro zijn (tegen 125.000 euro als de gemeente de volledige kosten zou dragen.

In de raadsvergadering van 31 januari 2013 is door de VVD een amendement met deze strekking ingediend;dit amendement is aangenomen met 21 stemmen voor en 12 stemmen tegen. Wij hopen dat door dit amendement de rust onder de ouderen die van deze centra gebruik maken weer terug zal keren.

Fotograaf: Josh Walet
Lyda de Jong.'
Lyda de Jong

VVD.'
VVD

Politieke partij