Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Bent u al aangesloten op burgernet?

10 maart 2013 - 11:41  •  Toetie Vorenkamp  •  reacties

Bent u al aangesloten op burgernet?

Alphen aan den Rijn -

De overheid nam in het verleden erg veel verantwoordelijkheid voor onze veiligheid!  De politie vraagt ons nu dan ook terecht om meer samen te gaan werken om betere resultaten te kunnen bereiken. Het oude thema: "die pet past ons allemaal" is blijkbaar afgestoft en heeft, mede dank zij de mogelijkheden van de moderne media, een praktisch vervolg gekregen.

Alle burgers kunnen uiteraard gevaarlijke of verdachte situaties rechtstreeks melden bij hen bekende nummers. Bij de VVD staat veiligheid, altijd in combinatie met het nemen van eigen verantwoordelijkheid, al jaren voorop. Burgers zijn als eerste verantwoordelijk voor hun directe omgeving en de zorg voor elkaar.

Weet u wie uw buren zijn? Kent u de mensen die om u heen wonen? Als u daar 'ja!'  op zegt is de kans groot dat u in uw directe omgeving zicht heeft op bijvoorbeeld eenzaamheid of onveiligheid. Als we meer betrokken zijn bij onze omgeving kunnen we met elkaar de criminaliteit verminderen, maar merken we ook op  dat bij de buren de gordijnen gesloten blijven, wat slecht nieuws zou kunnen betekenen.....

Het is prima, dat burgers beter op letten. Als we vanuit deze betrokken houding meedoen met Burgernet zou er wel eens een mooie impuls van burgernet uit kunnen gaan.

Toetie Vorenkamp
Fractievoorzitter VVD Rijnwoude

Fotograaf: Josh Walet
VVD.'
VVD

Politieke partij