Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Gerrit Willems uit de VVD

4 juni 2013 - 16:03  •  Gerrit Willems  •  reacties

Gerrit Willems uit de VVD

Alphen aan den Rijn - In zijn opzegbrief geeft Willems als motivatie aan dat hij ongelukkig is met de voordracht van de kandidaatstellingscommissie, die tot een, in zijn ogen, te lage plaats op de conceptkandidatenlijst heeft geleid.

Die luxe leidde tot een zorgvuldig traject, waarbij kandidaten op meerdere manier zijn bevraagd en beoordeeld. “Je probeert in zo’n voorstel te komen tot een lijst waarin je gebruik maakt van de ervaring van mensen en ook de vernieuwing een kans te geven.”

Het bestuur van de VVD geeft aan het vertrek van Willems te betreuren. Ze kennen hem als een actief lid dat zich jarenlang heeft ingezet voor de liberale zaak. “Het lukt ons helaas niet om alle ambities van alle kandidaten in te vullen. De VVD is dit jaar met een programma gestart waarin actieve leden op meerdere plaatsen binnen de partij en samenleving hun bijdrage leveren. We vinden het jammer dan Willems daar geen deel van uit gaat maken.

Over de conceptlijst doet de VVD geen uitspraken. Deze wordt besproken door de ALV op 19 juni en zal daarna worden gepubliceerd.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: vvd, gerrit willems
VVD.'
VVD

Politieke partij

Verwante nieuwsberichten

Meer van VVD