Nieuws

« Vorige - Volgende »

EDBA kent subsidie voor de LEF-regeling toe

23 december 2016 - 09:05  •  reacties

EDBA kent subsidie voor de LEF-regeling toe

Alphen aan den Rijn - Wethouder Economische Zaken, Gerard van As, is blij met alle projecten. De top drie is echter zeer opvallend.  “Een heel interessant project is dat van Thomas Runhart met E-sports Game Arena. Het is een uitdagend en interessant idee om in Alphen aan den Rijn een locatie te ontwikkelen waar gamers uit verschillende landen voor allerlei wedstrijden naar toe komen”, aldus de wethouder. “Uit een hele andere hoek komt het project Staalkaart voor Bedrijven. Dit digitale project moet helemaal worden opgetuigd. Als de Staalkaart er is, kun je in één oogopslag zien welk Alphens bedrijf wat doet.” Fieldlab Topsurf heeft een bijdrage gekregen voor een project om bodemdaling te verhelpen in het kwekersgebied van Boskoop. Om dit tegen te gaan, wordt veel potgrond ingevoerd. Het is echter mogelijk om grond op te hogen met ‘eigen’ materiaal. “Dat is een veel mooiere en duurzamer optie.” 

LEF toekenningen 2016
Alle toegekende projecten met de toegekende bedragen zijn:

E-sports Game Arena € 100.000
Fieldlab Topsurf € 99.000
Staalkaart voor Bedrijven € 75.000
Stage en werkgelegenheid € 66.720
Bevorderen grondmobiliteit € 45.000
Zorgboerderij Hazerswoude-Dorp € 33.990
Inhoudsstoffen Greenport Boskoop € 32.763

 

Vlak na de zomer, in augustus, zijn vier sessies door EDBA georganiseerd om bedrijven, organisaties en andere initiatiefnemers op weg te helpen met hun aanvraag en hun idee. Onder meer Staalkaart voor Bedrijven heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt en ook E-sports heeft advies gevraagd en gekregen.

LEF-regeling gemeente Alphen aan den Rijn
De LEF-regeling is een halfjaarlijkse subsidiestroom van de gemeente Alphen aan den Rijn. Het gaat om aanvragen tot 100.000 euro waarbij in cofinanciering een plan wordt uitgevoerd dat goed is voor de gemeente. Dit betekent dat de bedenker geld moet inleggen en dat daarbovenop het subsidiebedrag komt. Een andere voorwaarde is dat er een samenwerking tussen meerdere partijen is die achter het plan staan en ook mede-indiener zijn. De derde voorwaarde is dat het plan past in de eenentwintig onderdelen van het Economisch Actieplan van de gemeente en ondernemersvereniging VOA.

De volgende ronde voor de tenders met aanvragen in cofinanciering tot 100.000 euro begint in maart. Aanvragen voor een subsidie tot 10.000 euro kunnen het hele jaar door worden gedaan.

Meer informatie over de gehonoreerde aanvragen en over de LEF-regeling staat op www.edbalphen.nl.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: edba, subsidie