Nieuws

« Vorige - Volgende »

Unieke Lumos fietshelm bij Gek van Fietsen.nl

4 oktober 2017 - 08:27  •  reacties

Unieke Lumos fietshelm bij Gek van Fietsen.nl

Alphen aan den Rijn - De Lumos helm is een unieke fietshelm met bluetooth, geïntegreerde verlichting en richtingaanwijzers. Dat is fietsen met de nieuwste technologie op je hoofd!

Een helm. Geen enkele zichzelf respecterende racefietser gaat nog zonder op pad en ook steeds meer toerfietsers en berijders van e-bikes stellen veiligheid voorop en dragen een helm. Bij veel wielerverenigingen en wielerclubjes is het verplicht gesteld. En terecht, veiligheid boven alles, ook op de fiets. 

De bedenkers achter de Lumos helm hebben zich niet alleen gericht op de bescherming van het hoofd, maar zij hebben de helm ingezet om de zichtbaarheid van de fietser in zijn geheel te verbeteren. Dat resulteerde in het idee van de Lumos helm. Na de lancering op Kickstarter is de productie van de helm in sneltrein vaart gegaan en werd vorig jaar onder andere een Eurobike Award en een Red Dot Design Award gewonnen.

App
De Lumos helm is voorzien van een aantal leds. De voorkant van de helm heeft 10 heldere witte leds. De achterkant heeft 16 rode leds. Een helm die goed opvalt dus. Voor op het stuur wordt een kleine afstandsbediening meegeleverd. Deze kan gebruikt worden om de zijkant van de helm te laten oplichten en knipperen. Richtingaanwijzers in de vorm van oranje leds.

De helm kan doormiddel van bluetooth verbonden worden met je telefoon en een bijbehorende app. Je kan met behulp van de app instellingen wijzigen en ook het batterijpercentage zien van zowel de helm als de afstandsbediening.

Tevens is de helm voorzien van een intelligente accelerometer sensor. Deze sensor registreert of je snelheid afneemt. Zodra je snelheid mindert, licht de gehele achterkant van de helm op. Dat resulteert in remlichten voor op de fiets.

Exclusief
Een unieke helm die comfortabel is en optimale veiligheid biedt in het verkeer voor iedere fietser. De ideale helm voor winterperiode. De helm is exclusief verkrijgbaar bij Gek van Fietsen.nl in diverse kleurstellingen.

 

 

Fotograaf: Gek van Fietsen.nl
Gek van fietsen.nl.'
Gek van fietsen.nl

Gek van fietsen, in de letterlijke zin van het woord.