Nieuws

« Vorige - Volgende »

De andere twee plannen voor het Zegerslootgebied

16 januari 2016 - 11:19  •  reacties

De andere twee plannen voor het Zegerslootgebied

Alphen aan den Rijn -

Projectontwikkelaar Marco Krol heeft verschillende plannen met het gebied. Hij wil graag op meerdere plekken iets realiseren. Zo denkt hij aan een visplatform met aanlegstijgers. Aan de noord-oostzijde van de Zegerplas zou hij graag iets willen doen met boogschieten en een klim- en survivalbaan. Op de plek van de t-steiger zou hij graag een beachclub zien. Verder wil Krol van de dagcamping tot de oostkant van de Zegerplas verschillende vakantiewoningen laten bouwen. Hierbij denkt hij aan (water)chalets, boomhutten of zelfs de zogenoemde ‘tiny houses’.

Krol noemt in zijn plannen ook de mogelijkheid om mensen met een bootje via de Aarkade vanaf de Zegerplas naar het Alphense centrum te laten varen. Ook zou hij graag woningen op de groenstrook tussen de Briljantstraat en de waterzuivering bouwen.

Voormalig WiebelBiebel-eigenaar Laros heeft het idee om een strandpaviljoen aan het meer te bouwen. Het is zijn idee om het paviljoen alleen in de zomer te openen. Omdat de gemeente een permanente invulling wil, acht Laros de kans klein dat zijn plan uiteindelijk wordt gekozen.

De gemeente heeft afgelopen week de criteria voor de plannen vastgesteld en gaat daar nu de plannen mee beoordelen. In het eerste kwartaal van 2016 valt de beslissing welk plan het gaat worden.

Bron: StudioAlphen

Fotograaf: Josh Walet
Poll: Welk van de plannen moet er aan de Zegerplas komen?
8.3%
7.7%
29.4%
9.6%
45%
Park Zegersloot.'
Park Zegersloot

Wandelen, zwemmen, varen, fietsen en meer!