Nieuws

« Vorige - Volgende »

Werkzaamheden Zegerstrand zijn in volle gang

4 april 2019 - 17:51  •  reacties

Werkzaamheden Zegerstrand zijn in volle gang

Alphen aan den Rijn - Half maart zijn de werkzaamheden bij het Zegerstrand aan de Zegerplas gestart. De strand wordt vernieuwd om te zorgen dat het er weer schoon en veilig is maar het moet vooral ook weer een leuke plek worden.

Momenteel wordt er gewerkt aan het zand op het strand en in het water bij Wet 'n Wild. De bovenste laag wordt afgegraven en aangevuld met vers zand tot het weer op de originele hoogte ligt. "Zo moet het zand weer een stuk schoner worden zodat kinderen weer fijn kunnen spelen.", vertelt eigenaar Martin Kalkhoven van Wet 'n Wild. "Wij zijn erg blij met de vernieuwingen, het belooft erg mooi te worden. Nu staat alles nog droog maar ik verwacht dat het er volgende week weer normaal uit ziet."

Dit weekend gaat het wakepark voor de tweede keer dit jaar open. Martin ziet geen problemen voor de wakeboarders en waterskiërs. "Het is even behelpen maar we maken er weer wat moois van komend weekend. We hebben een tijdelijke voorziening en we hebben het er voor over want het wordt straks veel mooier."

Meedenken
Wet 'n Wild heeft mee mogen denken over de vernieuwingen. "We hebben fijn samen kunnen werken met de gemeente de afgelopen maanden. Wij zijn erg blij met hoe het eruit komt te zien, het nieuwe vlonderpad belooft erg mooi te worden en het wordt een fijne plek om straks de zomerdagen door te brengen.", aldus Martin.

Vlonderpad en speelschip
Het dijkje in het water, voor Wet ’n Wild, wordt vervangen door een pad van drie meter breed op een stabiele, drijvende vlonder. Zo kun je straks vlak boven de waterlijn een rondje wandelen, over planken van gerecycled kunststof. Sluisjes onder de vlonder maken dat er een betere waterverbinding is met de plas en het water in het besloten gedeelte verser blijft.
Aan de noordzijde wordt het strandje en de ligweide anderhalf keer groter. Op het strand komt nog voor de zomervakantie een houten speelschip waar de kleintjes naar hartenlust kunnen klauteren en klimmen.

Fotograaf: Josh Walet