Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vermeer trekt plan voor boathouse aan Zegerplas in

2 maart 2016 - 15:07  •  reacties

Vermeer trekt plan voor boathouse aan Zegerplas in

Alphen aan den Rijn -

John Vermeer had bij de gemeente Alphen aan den Rijn een plan ingediend voor een boathouse aan de Zegerplas. Vandaag werd echter bekend dat Vermeer het Nutsgebouw gaat ontwikkelen, waardoor hij de keus heeft gemaakt zijn plan in te trekken. "Jammer dat John Vermeer zijn plan voor de Zegerplas heeft teruggetrokken, maar ik begrijp het volledig. Het is een logische en verstandige keuze dat hij zijn aandacht op één plan richt", laat wethouder Gerard van As.

Horeca op het water
Het plan van ondernemer Martin Kalkhoven bestaat uit een horecagelegenheid aan de Westkanaalweg met aanlegplaatsen voor zo'n 30 bootjes. Het volledige pand zal op het water worden geplaatst en het einde van de steiger komt een trouwkapel. De huidige parkeerplaats zal worden opgeknapt en uitgebreid. Overigens blijven het bekende 'rondje meer' en het grasveld en strandje bij de t-steiger zoals het nu is. 

Het plan van Martin Kalkhoven wordt deze maand beoordeeld door de gemeente Alphen aan den Rijn, omwonenden en deskundigen. Daarna wordt besloten of het plan daadwerkelijk doorgaat.

Foto: impressie van het plan van Martin Kalkhoven

Fotograaf: Josh Walet