Nieuws

« Vorige - Volgende »

Deze week startsein bouw woningen De Leeuwerik

22 augustus 2017 - 15:21  •  reacties

Deze week startsein bouw woningen De Leeuwerik

Alphen aan den Rijn - BAM Wonen start woensdag 23 augustus met de heiwerkzaamheden, de werkzaamheden nemen circa 2 tot 3 weken in beslag. Het bouwverkeer bereikt de bouwplaats van De Leeuwerik via de Oranje Nassausingel.

Naar verwachting worden de eerste woningen in het derde kwartaal van 2018 opgeleverd.

De Leeuwerik
Het gebouw De Leeuwerik komt aan de Koolmeesstraat en is onderdeel van de stadsvernieuwing aan de Lage Zijde. In De Leeuwerik komen 53 twee, drie- en vierkamerwoningen met het uitzicht op de Kromme Aar. Ze zijn voorzien van een ruime badkamer, apart toilet en een balkon. De grootte van de woningen varieert van 69m2 tot 113m2.

De woningen hebben een eigen fietsenberging en tegen betaling een eigen overdekte parkeerplaats op de begane grond. De vierkamerwoningen bestaan uit twee verdiepingen en hebben de voordeur op de begane grond. 

Sociale verhuur
Woonforte biedt mensen met een laag inkomen een thuis in Alphen aan den Rijn. Normaal gesproken zouden deze nieuwe woningen minimaal €900,- per maand kosten. Woonforte verhuurt de woningen sociaal. De maandelijkse huur van de woningen ligt daarom tussen de €568,68 en de €710,68 - afhankelijk van het jaarinkomen van de huurder. 

Start verhuur in 2018
Inschrijven kan nog niet. Ongeveer zes maanden voor de oplevering start de verhuur via WoningNet Holland Rijnland. Het is belangrijk dat geïnteresseerden ingeschreven staan als woningzoekende bij Woningnet Holland Rijnland. Op www.woonforte.nl/nieuwbouw kunnen geïnteresseerden zich abonneren op het gratis nieuwbouwjournaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn
Lage Zijde.'
Lage Zijde

Klaar voor de herontwikkeling.