Nieuws

« Vorige - Volgende »

Deborah J. Carter Quartet 'Digging the Duke'

14 november 2012 - 16:50  •  reacties

Deborah J. Carter Quartet Digging the Duke

Alphen aan den Rijn -

Over Deborah J. Carter
Deborah J. Carter werd geboren in de U.S.A. en groeide op in Hawaii en Japan. Zij geeft concerten op jazz festivals en in jazz clubs, doet seminars, en verschijnt in radio en TV shows in Europa, en Azië. Zij toert met haar eigen trio, of als gaste bij diverse formaties variërend van solo pianist tot orkest. Ook geeft zij masterclasses over de hele wereld.

Deze vocaliste/componiste/arrangeur brengt overduidelijk haar multiculturele ervaringen over in haar muziek. “We zijn tegenwoordig zo bevoorrecht een open deur te hebben naar andere culturen en gezichtspunten die ons  verrijken”. Door de Music Maker werd zij beschreven als “absolute top klasse”, en is een van de meest dynamische vocalisten in de jazz scene.

Deborah woont tegenwoordig in Amsterdam en behoort tot de top van de Nederlandse jazzscene. Stilistisch kan men haar plaatsen tussen eigentijdse jazz vocalistes als Deedee Bridgewater, Dianne Reeves en Carmen Lundy. Zij was met haar eigen groep te horen op de meeste jazzfestivals in Nederland, waaronder het North Sea Jazzfestival, het Goois Jazzfestival te Bussum, het Seabottom Festival te Lelystad, de Jazz-Driedaagse te Amersfoort, Jazz in Duketown in Den Bosch, etc. 

Deborah J. Carter is een welkome gast-artieste bij verschillende gevestigde jazzorkesten als de Hessische Rundfunk Big Band,  The Berlin Jazz Orchestra, de Sedavi Latin Jazz Big Band, het Metropole Orkest, het Timeless Orchestra, The American Songbook Orchestra, de Ruud Bos Big Band en de Dutch Swing College Band, met wie zij in 1999 voor een toernee maakte met een Duke Ellington tribute programma. Deborah was te reeds horen in diverse radio programma’s (Volgspot Live - NCRV, Radio West) en verscheen op de TV o.a. in het live muziek programma Cor & Co, met Cor Bakker. Met Michael Varekamp, Frits Landesbergen en Scott Hamilton verzorgde zij een theatertoernee met een Tribute to Louis Armstrong show. De afgelopen jaren was Deborah te vinden op jazz podia in Duitsland, Benelux, Engeland, Turkije, Azerbaijan, Letland en vooral regelmatig in Spanje, waar zij ook lesgaf op diverse seminars. 

Fotograaf: Josh Walet
Bar Amsterdam.'
Bar Amsterdam

Gelegen boven Restaurant Trots.

18-11-2012 tot 18-11-2012 - Jazz op Zondag - Deborah J. Carter Quartet.'
18-11-2012 tot 18-11-2012 - Jazz op Zondag - Deborah J. Carter Quartet

Een bijzondere editie van Jazz op Zondag.