Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

25 januari 2017 - 09:24  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Start buurtpreventie PolierenhofWie: Kees van Velzen Waar: Basisschool De Akker, Populierenhof 2, BoskoopWanneer: 24 januari 2017 | 20.00 tot 21.00 uur

Wethouder Van Velzen opent de informatieavond over buurtpreventie in de Polierenhof in Boskoop. Tijdens deze avond krijgen de bewoners meer informatie over buurtpreventie. Daarnaast geven deskundigen een advies over de inrichting van de openbare ruimte en de woningen op het gebied van veiligheid. 

Werkconferentie ‘Huisvesting bijzondere doelgroepen’ voor gemeenten in regio Holland Rijnland
Wie: Gerard van As , Tseard Hoekstra en Han de Jager
Waar: Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden
Wanneer: 25 januari 2017 | 13.00 tot 17.00 uur

Wethouders Van As, Hoekstra en De Jager zijn aanwezig bij de werkconferentie ‘Huisvesting bijzondere doelgroepen’ voor gemeenten in regio Holland Rijnland. De toenemende druk op de onderkant van de (sociale) woningvoorraad staat deze middag centraal. Tijdens de werkconferentie geeft onder andere GGZ Rivierduinen een pitch met voorbeelden uit de regio en worden er deelsessies gehouden over de huisvesting bijzondere doelgroepen door een WOON-bril en een WMO-bril. 

Tweede ontwerpsessie Hazerswoude-Dorp
Wie: Tseard Hoekstra
Waar: De Juffrouw, Hazerswoude-Dorp
Wanneer: 25 januari 2017 | 19.00 tot 21.00 uur

Wethouder Hoekstra opent de ontwerpsessie Hazerswoude-Dorp. De sessie gaat over een traject waarin samen met de omgeving wordt onderzocht welke mogelijkheden er zijn om verkeers- en leefbaarheidssituaties op en rond de N209 in Hazerswoude-Dorp te verbeteren. 

Netwerkcafé Rijn- en Veenstreek
Wie: Kees van Velzen  
Waar: Avifauna, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 25 januari 2017 | 19.30 tot 21.30 uur

Wethouder Van Velzen opent het netwerkcafé Rijn- en Veenstreek. Het thema die avond is het Flexibel MeerjarenProgramma (FMP) en stimuleringsregeling Rijn- en Veenstreek. Het FMP houdt in dat de provincie en gemeenten gezamenlijk 2,5 miljoen euro beschikbaar stellen voor stimulering en promotie van de Rijn- en Veenstreek. De gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop presenteren deze avond het FMP en de cofinancieringsregeling die daarbij hoort. 

Ondertekening Green Deal Topsurf
Wie: Liesbeth Spies en Ed de Leest
Waar: Plantarium, Italiëlaan 4, Hazerswoude-Dorp
Wanneer: 26 januari 2017 | 15.30 tot 17.00 uur

Burgemeester Spies en wethouder De Leest zijn aanwezig bij de ondertekening van Green Deal Topsurf. Topsurf B.V. gaat in Hazerswoude, gefaciliteerd door de Green Deal een onderzoek doen met het product Topsurf. Het product draagt bij aan een duurzame samenleving en is bedoeld als bodemverbeteraar. Het wordt gemaakt van zo veel mogelijk lokaal verkregen bioafval. Naast dit groenafval bevat het mest en slib.  Als de resultaten van het onderzoek positief zijn, kan het ook dienst doen als alternatief voor de Greenpoort in plaats van de geïmporteerde veengrond. De Green Deal wordt ondertekend door Topsurf Nederland BV, provincie Zuid-Holland, gemeente Alphen aan den Rijn, Aqua Minerals B.V., Oasen, PPP Agro advies, Melkveehouders collectief Hazerswoude, Hoogheemraadschap Rijnland, Wagro en Maverko. Wethouder Ed de Leest ondertekent namens gemeente Alphen aan den Rijn. 

Eerste paal Triangel
Wie: Gerard van As
Waar: Stadshart Lage Zijde
Wanneer: 26 januari 2017 | 16.00 tot 17.00 uur

Wethouder Van As boort de eerste paal voor het bouwproject De Triangel. Het project bestaat uit 76 woningen die op de locatie Thorbeckeplein, Hooftstraat, W.M.C. Regtstraat en Groen van Prinstererstraat. Het project wordt ontwikkeld oor VORM. 

Opening schietsportvereniging
Wie: Gerard van As en Michel du Chatinier  
Waar: Amerikalaan 169, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 27 januari 2017 | 14.00 tot 15.30 uur

Wethouders Van As en Du Chatinier zijn aanwezig bij de officiële opening van de nieuwe accommodatie van schietsportvereniging Alphen. Wethouder Du Chatinier geeft het startschot en houdt een toespraak. 

Jubileum Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Theater Castellum, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 27 januari 2017 | 14.00 tot 18.00 uur

Burgemeester Spies is aanwezig bij de jubileummiddag van de Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop. Het Bijna-Thuis-Huis, de hospicewoning in Nieuwkoop, is 30 jaar geleden in gebruik genomen. De vrijwilligers van de Hospicegroep in Alphen aan den Rijn zijn 25 jaar actief en de hospicewoning in Alphen bestaat inmiddels 5 jaar. Tijdens de middag kan men theatervoorstellingen en muziekopvoeringen bijwonen. 

Spinningmarathon Alpe d’HuZes
Wie: Michel du Chatinier  
Waar: Clubhuis Avantisport, Amerikalaan 163, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 28 januari 2017 | 16.00 tot 17.00 uur

Wethouder Du Chatinier gaat meedoen met de spinningmarathon voor Alpe d’HuZes. Doel van de spinningmarathon is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, KWF Kankerbestrijding. De spinningmarathon is een van de acties van de ruim 80 deelnemers van Team Alphen Alpe d'HuZes. Op 31 mei en 1 juni gaan zij de Alpe d'HuZes in Frankrijk op. 

Fotograaf: Josh Walet