Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

27 juni 2018 - 09:11  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - VNG CongresWie: CollegeWaar: MaastrichtWanneer: 26 en 27 juni

Het college is aanwezig op het VNG jaarcongres, met het thema ‘Over Grenzen’. Onder andere André Rieu, Jan van Zanen (burgemeester Utrecht) en Kajsa Ollongren (minister van Binnenlandse Zaken) spreken tijdens het congres. 

Jaarafsluiting Opstap
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Theater Castellum, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 27 juni | 13.30 uur

Wethouder Schotanus is aanwezig bij de jaarafsluiting van Opstap, georganiseerd door BOOST. Opstap is een ontwikkelingsstimuleringsproject voor kinderen in groep 1 en 2 van de basisschool. Als afsluiting wordt de theatervoorstelling Molletje Bim van poppentheater Koekla bezocht.  

Opening RetourMatras
Wie: Leo Maat
Waar: Industrieweg 20, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 28 juni | 15.00 uur

Wethouder Maat is aanwezig bij de opening van het bedrijf RetourMatras. RetourMatras zamelt oude matrassen in voor recycling tot nieuwe grondstoffen. Het recyclingproces begint bij het inzamelen van matrassen bij milieustraten en door bijvoorbeeld woonwinkels of beddenspeciaalzaken. 

Oplevering N207 Noord
Wie: Kees van Velzen
Waar: De Dyck, Woudsedijk-Zuid 43, Woubrugge
Wanneer: 28 juni | 15.30 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij de oplevering van de N207 Noord. Afgelopen jaren heeft de provincie op de N207 maatregelen uitgevoerd om de bereikbaarheid en doorstroming in het gebied te verbeteren. Zo zijn busstroken aangelegd voor het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV), zijn de bruggen over de Drecht en Leidsevaart vervangen, zijn de kruispunten aangepakt en is een parallelweg aangelegd bestemd voor het landbouwverkeer. 

Sportief Verbinden
Wie: Gert-Jan Schotanus 
Waar: Sportcampus Den Haag
Wanneer: 29 juni | 14.00 uur

Wethouder Schotanus ondertekent tijdens de dag van Sportief Verbinden het Nationale Sportakkoord. Een akkoord dat tot doel heeft om de krachten te bundelen om de sport in Nederland verder te brengen en de waarde van sport voor Nederland nog beter te gaan benutten. 

Opening Romeins weekend
Wie: Liesbeth Spies, Gerard van As en Kees van Velzen
Waar: Rijnplein, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 30 juni | 12.00 uur

Burgemeester Spies opent in aanwezigheid van wethouders Van As en Van Velzen het Romeins weekend. Tijdens het Romeins weekend zijn diverse activiteiten in het centrum georganiseerd. Dit weekend wordt georganiseerd door winkeliersvereniging VOC samen met gemeente, provincie, winkeleigenaren, VVV en Archeon. 

Inloopbijeenkomst inwoners stadshart
Wie: Gerard van As
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 3 juli | 19.00 uur

Wethouder Van As is aanwezig bij de inloopbijeenkomst voor inwoners van het stadshart van Alphen aan den Rijn. De gemeente informeert samen met de eigenaar van winkelcentrum de Aarhof (Sectie5) inwoners over de werkzaamheden die binnenkort in het centrum gaan starten. Inwoners krijgen informatie over de bouw van de bibliotheek en de garage, de bouw van woningen, verbeterplannen voor de Aarhof, tijdelijke parkeerplaatsen en bereikbaarheid, de aanleg van een tijdelijke hellingbaan naar het parkeerdak Aarhof en andere verkeersmaatregelen. 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn